torsdag 12 november 2009

Tänk så många hålor man kört igenom och undrat varför nån valt att bosätta sig där, Lesjöfors, Björneborg, Grängesberg.... Speciellt nu i november så ser det ju så genomtrist ut på många ställen. Och man tycker kanske att de där ställena ligger så långt bortom allt. Men den egna orten ligger centralt - västra stambanan, E20, mitt mellan Stockholm och Göteborg. Men den som idag kör E20 söderut från residensstaden i Örebro län, tillika en av huvudstäderna i gnällbältet - vad ser han? Jo en rad med bensinstationer, vägkrogar, ett irriterande trafikljus, bullervallar och en himla massa båtar till försäljning. Men det som ger livet innehåll för oss som bor här, det kan inte uppfattas från bil- eller tågfönster. Vacker natur, service i ganska bra omfattning, föreningar, bra skola och barnomsorg, bibliotek, grannsämja, kamratskap. Mycket av detta som vi tar för givet när vi finns mitt i det. Men hur skulle det vara att flytta? Sälja huset, flytta till Göteborg. Det är ju aktuellt för en en del av oss eftersom den världsledande svetstillverkaren väljer att flytta sin utvecklingsavdelning. Beskedet kom som en blixt från klar himmel, Göteborg trots allt ganska nära. Undar vad dom tycker i Opole och Belo Horizonte?
Veckopendling, övernattningslägenhet, distansjobb.. hur det blir finns ju inga svar på än.
Men vi blir nog kvar i den lilla hålan, hålan som ser så trist ut när man kör igenom en grådisig novemberdag.

2 kommentarer:

Nillano sa...

Hej! Halka in och lämnar ett avtryck. Vilket bra inlägg, så bra du skriver. Ibland undrar jag och tänker hur dom har det runtomkring lite här och var när man är ute och åker, vist det ser trist ut, men lugnet lixom storstaden har sin charm.
Det är många beslut i orten för er nu, hoppas det blir bra för alla, eller ska man säga så många som möjligt.
Kommer gärna över på fika nån dag. Kram

Pangbruden sa...

De lilla håla du bor i kan jag tycka är ganska vacker. Små hålor har fördelar. alla känner alla och många stälelr upp för varandra. Risken att bli anonym minskar.. Storstadsstressen är mindre men andra problem finns att ta tag i.. inte minst arbetslöshet. Listan på för och nackdelar är oändlig