söndag 10 januari 2010

17 minusgrader och snö är ju inte så märkvärdigt, om det inte är i Göteborg förstås. Detta sällsynta väder fick vi uppleva fredag - lördag p.g.a charmoffensiven från makens jobb. Eftersom hela utvecklingsavdelningen ska flytta så var anställda med respektive inbjudna för att få information. På bussen ner så fick vi medföljare skriva på ett sekretessavtal - vi skulle få reda på hemligheter och skulle vi avslöja dom skulle rättsliga åtgärder kuna vidtas. Spännande tyckte jag. Mycket info blev det. Mestadels på olika former av engelska, rent plågsamt var att lyssna till den informationsansvariga för den tjusiga anläggning som vi vistades på(alltså inte huvudkontoret)- verkade som hon fått reda på att hon skulle ta sitt anförande på engelska minuten innan hon skulle börja tala. Manlig härkarteknik? Nu är jag ju inte någon expert på makens arbetsområde men lite begriper jag ju och när det hemliga presenterades av chefen från andra sidan jordklotet så var man ju nyfiken. Men jag har inget att sladdra om för jag förstod inte vad det hemliga var i hans rappt framförda anförande.
Vi bodde flott på Hotell Gothia Towers, våning 12 med utsikt över Liseberg i vinterskrud från vårt rum, flera restauranger i huset så det var bara att välja - ut i kylan eller äta inne. Vi valde hotellet och jag kan verkligen rekommendera deras jättestora räksmörgås, ett berg av räkor. Räckte bra som middag.
Lördag mer info. Nu om hur det är att bo i GR (Göteborgsregionen) Lilla Edet ställde upp med fyra personer. De talade väl om sin kommun - vacker natur, sjöar, billiga hus och tomter. Känns välbekant på nåt sätt. Alingsås den genuina trästaden, vacker natur etc. Jaja dom gjorde ett bra jobb men troligen kommer inge av oss att flytta dit. Arbetsförmedlingen var också med för att ge en bild av arbetsmarknaden för medföljare. Lite dyster inom allt utom handel. Inte troligt att jag kommer att knacka på AF:s dörr
För att utnyttja Göteborgskortet så mycket som möjligt gick vi till Universeum (dyraste museet)på eftermiddan. Mycket bra, väl värt ett besök även man ska betala själv, 150 kr.
Sen lunch hos en välkänd restaurangkedja och sen bussen hem.
När vi kom till Laxå var minus 22. Men inomhus var det varmt.Bergvärmen pumpar och går. Maken är jättenöjd med att han stod på sig så att borrhålet blev 200 m djupt. Det var att ta i tyckte de flesta, även jag. Idag, med minus 22, är jag glad att blev så.

3 kommentarer:

Maggan sa...

Intressant inlägg! Tack för rapporten.

BarbroLi sa...

Läste i tidningen om Mexico som har - 8 och apelsinerna i Florida som nog klarat frostknäppen, men man vet ju inte. Hela klotet är kallt.
Klok make du har! Att flytta när man har ett 200 m djupt borrhål att lita på verkar ju dumt. 200 m ner i marken det är långt det! Tanken svindlar när den lämnar det välkända.

ensamma mamman sa...

Vilken innehållsrik helg! Universeum är ett intressant ställe. Har jag hört.