söndag 21 mars 2010

Tänk vad man frivilligt utsätter sig för. Nu menar jag inredningsprogrammen på teve. matlagningsdito också. Nu i veckan tittade på Simon och Tomas. De ska ju bevars rätta till i vad som kallas Sveriges fulaste hem. Eftersom de var i ett närbeläget samhälle så tog ju nyfikenheten överhanden och jag kunde givetvis häpna över hur skild den besökta familjens smak är från min. Dockor, pynt, spetsar, guld och glitter i övermått. Ägarinnan gillar en romantisk stil och hennes make ställer upp på att förverkliga hennes ideer, Och så brakar inredarna in, fäller förargliga kommentarer, river ut allt och inreder på ungefär samma sätt som tidigare. Skillnaden var väl att det kom in en jätteteve i rummet som gratisannons för sponsorn. Men alla nedsättande kommentarer, och det av en engelsman, gör mig lite sorgsen å familjens vägnar. Såg även Roomservice där både snickaren och målaren verkar både kunniga och förnuftiga men inredningsarkitekterna mest verkar tänka på att vara så originella som möjligt. Heltäckningsmatta på parkettgolv, kladda med vit färg på allt och även där en jätteteve.
Det enda av alla dessa inredningprogram jag kan titta på utan att blodtrycket stiger är Bygglov, både förnuftigt och roligt. Inredaren där, Mija, är den enda av alla dessa jag skulle våga släppa in i mitt hus.
Tydligen lagas det inte speciellt mycket mat nu för tiden, det hinns väl inte med om man ska titta på alla programmen. Per Morberg, Paulo Roberto, Solens mat är trevliga och roliga. Men hur kan man släppa in Plura - utan skjorta? Det tittar jag inte på och inte Elake kocken. Gillar inte den typen av män - stöddiga mobbare. Kanske de inte fick sitta tillräckligt mycket i sin mammas knä.
Även om jag drömmer om ett nytt kök så ska det lagas mat i det i dag också. Och jag vill inte veta vad Simon och Tomas skulle ha att säga om de kom in.

6 kommentarer:

Lennart sa...

Jag har bara sett några enstaka avsnitt med Simon och Tomas. Vissa gånger har det blivit riktigt smart och snyggt, andra gånger har jag inte riktigt förstått resultatet. Tror det var en gång de gjorde ett rum ilsket illgrönt jag var tvungen att stänga av TV:n. Jag skulle inte låta någon annan rusa in hos mig och byta möbler hur som helst. Möblerna jag har har jag ju köpt för att jag gillar de och de fyller sin funktion.

Charles sa...

Ja Du har så rätt! Förnedrings TV kallas det. Det går ut på att förnedra deltagarna, rösta bort dem med oshysta metoder, förtala och nedvärdera dem. Sen får det heta Lets Dans, Robinson, Simon och Thomas eller vad Du vill, men inte lockar de fram några ädlare känslor precis och förlorarna måste hålla god min. De har de skrivit under ett kontrakt på. Varför se sån skit när det finns Skavlan, Så ska det låta och På spåret? Program man mår bra av, efteråt?

Anonym sa...

Är det inte ren och skär snikenhet, att man får en massa prylar, som gör att man ställer upp? Sen misstänker jag nog att det som i inspelnngsögonblicket verkade som oskyldigt nojs framstår i sitt cyniska uttnyttjande då inslaget sänds. Det gäller nog också tex Lyxfällan och Du är vad du äter,

Maggan sa...

Man skulle kunna tro att du satt med vid fikabordet på jobbet förra veckan, för exakt så som du skriver gick snacket. Vem har rätt att sätta sig till doms över en annan människas smak? Vad hände med integriteten?

Pangbruden sa...

Så trist att alla hem ska se stereotypt lika ut numera. Ska inte ett hem spegla ens personlighet och inredas med saker man tycker om som har affektionsvärde? Visst, jag gillar inte allt för mycket krimskrams men inte sjutton skulle jag vilja att mitt hem gick i svart/vitt med endast en och annan ljuslykta eller vit vas.. Det vore ju inte jag..

Dotra sa...

Men mamma, Pluraprogrammet är jättetrevligt! Både Mauro och Plura verkar riktigt hyvens. Men jag håller med om inredningsprogrammen som börjar närma sig Ring P1 i hälsoriskavseende.