lördag 10 april 2010

När söta lilla L från tvärs över gatan kommer och vill sälja salami till förmån för klasskassan så köper man förstås. Även om en korv kostar 165 kronor. Beställningen lades för ganska länge sen och leveransen kom i påskveckan. Vitlöksalami, ca 35 cm lång, det blir ganska många korvskivor det. God, men hur ska man få slut på den före rekommenderat slutdatum? Strömavbrottet i torsdags = mackor istf middag men fortfarande mycket kvar. Man kan ju alltid göra pizza. Hemgjord pizza hade vi ofta på fredagarna när barnen bodde hemma. Då fanns en kokbok i huset, Barnens kokbok, en tunn liten bok i A4-format med spiralrygg och mest bilder och ytterst lite text. Där fanns receptet. Lätt att göra och rätt så bra även om det var med bakpulver och inte jäst, inget för snobbar alltså. Vi gjorde den aldrig med falukorv som föreslås utan jag kokade en tomatsås med hirs som länge kunde presenteras som köttfärssås, god med örtkryddor och rätt mycket ost. Men nu sakandes den fina bok. Blandade lite på fri hand men det blev inte så bra, ätbart men inte så spec gott även om salamin var god. Nu är boken spårad till en av sönerna, jag har fått recepet så nu blir det nog ett nytt försök men inte förrän på fredag. Idag blir det ett nytt experiment, en variant av Röda drakens paj, en vegetarisk rätt men denna gång med bacon. Är man bara lite hungrig så smakar ju det mesta. "Hungern är den bästa kryddan" som mormor alltid sa.

6 kommentarer:

Vonkis sa...

En dryg skollinjal av salami, antar att det kommer dröja innan nästa salamiinköp blir av :-)

BarbroLi sa...

Tänk att du "lurade" barnen med hirs. Vår M fick "pangkakor" med morötter. Halvvuxen , men med flickvän, hörde jag honom berätta om detta barndomsminne med förklaringen: Vi hade inte så mycket pengar på den tiden!
Vilka ambitioner vi hade med våra barn!

Charles sa...

Tja... Det brukar inte vara något problem här. Några halvcentimeter tjocka skivor tillsammans med gröna/svarta oliver försvinner ner i magen tillsammans med en kall Öl. Rena energikicken och så gott sedan!

Kalaskulan får man på köpet sas :-)

epsilon sa...

Rätt Vonkis det dröjer nog, skulle ju aldrig köpa en hel salami över disk.
Och nog hade vi ambitioner Barbroli och med rätt lyckat resultat tycker jag.
Hahaha Charles - vi testade ditt recept.

Pangbruden sa...

Pastasallad med grönsaker, oliver, rödlök fetaost och salami är oslagbart gott i vårvärmen. Till det en dressing på cremefraishe och lite mera vitlök samt en gnutta honung, alternativt olivolja och balsamico:-)

Lennart sa...

Dagarna jag har glömt ta med mat till jobbet kilar jag till ett ställe i närheten som säljer härligt god vegetarisk mat. Där får man alltid en fralla då man plockar med sig en portion i en plastlåda. Morotsfralla eller basilikafralla finns att välja på. Jag tar alltid en med basilika, doften i frallan påminner mig varje gång om då jag var liten gosse och bakade pizza med mamma.