fredag 1 mars 2013

Bilar ska inte krångla.

Jag ska hämta E-K för vi ska ta tåget till Örebro och gå på kurs. Motorvärmaren på sen tidigt. Låser upp med larmet, lägger in handväskan och bilnycklarna i framsätet, drar ur motorvärmarsladden och börjar skrapa rutorna. Då låser sig bilen! Det var då själva den. Nog blir man snopen.
Mobilen i fickan så jag ringer Ch som har extranyckel till huset. Hon svara på direkten och jag halkspringer nerför gatan. Hon möter mig med nyckeln. Tillbaka, in efter den andra bilnyckeln.
Iväg.
Vid stationen har vi åtta minuter till godo till avgång.
Pulsen går ner till normalnivå.

4 kommentarer:

PO66 sa...

Finns inget så blodtryckshöjande som när bilen inte vill det man själv vill.

Maggan sa...

Usch! Det där vill man inte vara med om. Tur att det ordnade sig, men onödigt med stressen!

Lennart sa...

Behöver jag skrapa rutorna på bilen på vintern startar jag den först, så tar jag fram isskrapan och låter förardörren stå 1 dm på glänt under tiden som jag skrapar. Skulle jag lämna nyckeln i bilen stänger jag aldrig dörren. Fast jag undviker att lämna nyckeln utan uppsikt, speciellt om det finns andra personer i närheten. Vet aldrig vad som kan hända. Kör även alltid med dörrarna låsta, det har hänt ett antal gånger då jag har stått vid stoppljusen att någon har gått fram till bilen och börjat rycka i något av handtagen.

epsilon sa...

PO66 - visst, skulle nog tagit en betablockerare.
Maggan - ska aldrig sätta mig i en situationen igen.
lennart - så där klok ska jag också försöka bli. Men det är ju fortfarande obegripligt varför den låste sig. Jag hade ju öppnat dörren.