lördag 16 mars 2013

Det skulle ju bli så mycket bättre

Om man är en liten förening som ordnar föreläsningar då är det ju bra om folk får veta när det är nåt på gång. Vi skickar ut medlemsinfo på mail och till några som inte har dator cyklar B ut och lägger lapp i brevlådan. Ordförande E-K mailar till vår länstidning, Nerikes Allehanda, som har en spalt för det som händer i bygderna.
Nu har tidningen omorganiserat för att det skulle bli så mycket bättre. Man drog samman alla lokalredaktörer till vad man kallar en sydnärkeredaktion i Kumla, en dryg mil från Örebro men åtta mil från de sydligaste länsdelarna. För enligt länschefen är det ingen bra arbetsmiljö för en redaktör att sitta ensam på lokalredaktion. Kan ju så va men vi förstår inte riktigt det goda med den kråksången.
I onsdags hade vi sista föreläsningen för våren. Handlade om en ny flora för Närke, den första på 150 år, och de idoga försök som eldsjälar gör för att rädda backsippan.
Affischering, meddelande till medlemmarna och mail till Na - allt som vanligt.
Men det stod inget i tidningen varken tisdag eller onsdag
På torsdag kunde man läsa att det skulle vara föreläsning klockan 19. (!) Redaktionen som hade fått exakt samma utskick som alla andra kan inte förstå hur det kunnat gå till, bad om ursäkt och skrev på på hemsidan:
- I dagens NA står det att det ska vara föreläsning i kväll. Den var i går.
Jag föreslog lokalred att hon kunde lägga till att det var de som klantat till det men där har tydligen hon och jag olika åsikter.
Nu får vi ju bara hoppas att ingen stod och förgäves ryckte i dörren till Kunskapens hus. Det de möttes av i kylan var en lapp som beklagade att de blivit felinformerade.
Det skulle bli så mycket bättre - än har det inte tagit sig tycker vi här i utkanten av  gnällbältet.

2 kommentarer:

Barbro Li sa...

Nedrigt! En ursäkt kunde man väl ialla fall kostat på sig! Lokaltidningen borde ju vara brännhet för alla som bor i det geografiska närområdet. Redaktörerna vill väl bli lästa inte bara för det de köper från storstadstidningarna utan framför allt för den information om aktiviteter som söker sin publik och sina medarbetare i närområdet.
Hur gick det med den nya floran? Kommer den i bokform eller ligger den också på nätet?
Kramar ialla fall!

epsilon sa...

Barbro Li - det är en jättefin flora med Fagertärns röda näckros på framsidan.
Närkes gullviva fick inte den äran. En tjock bok som jag nog ska köpa.