fredag 15 mars 2013

Vad dammigt det är!

Varifrån kommer allt damm? Jag dammsög i förmiddags och nu när eftermiddagssolen vräker sig in genom västerfönstren så är det ju dammigt. Igen! Hur går det till?
Fönstren ska man ju bara inte tala om. Fläckiga och strimmiga. Men de får ju vara tills sopmaskinen gått fram och sopat sand och grus från gatan. Fast det lär ju dröja denna bistra vårvinter. Ja, jag gör ju inte det själv längre efter benbrottet. Lilla Rut som är flink och vig sköter det åt mig, klänger på stegar och krånglar med att tvätta mellan rutorna.
Men man undrar ju lite över det där med städning så här års när solen står så lågt så hon når in i alla vrår. Läste i DN om ungdomar i kollektiv där de påstod sig städa gemensamma utrymmen var femte vecka (!). Undrar om inte det reportaget var gjort i december eller januari för då kan man ju lugnt strunta i dammtrasan. Inget syns ju i den halvskymning som råder då.
Egentligen borde man vara utomhus nu men det är ju så kallt. Men snart står solen högre och då når hon inte in överallt. Att ta fram dammsugaren igen är ju i alla fall ingen idé.


Inga kommentarer: