torsdag 13 juni 2013

Näsduksträdet blommar

Näsduksträdet blommar i Botaniska trädgården i Göteborg. På riktigt alltså, det är inte chalmeristerna som hängt upp kleenex, skulle vara snarlikt annars. Det är en bit att gå för att få se denna underlighet, en vacker väg som bär uppför genom Rhododendrondalen och förbi Klippträdgården med det fantastiska vattenfallet och ner i Japandalen. Lite sent på året för rhododendron men många sorter blommade fortfarande. Det var så vackert. Perennträdgård, bambulund, arboretum, köksträdgård  och stora gräsmattor. Där har de det fint göteborgarna och vi turister också förstås. För allt detta strålande vackra och intressanta begär man bara en frivillig entreavgift på 20 kronor. Obegripligt generöst.
Det har varit så vackert väder i Göteborg några dagar, mycket folk i rörelse, Nordstan full av skolresor. Inte så blåsigt heller så det har varit perfekt för promenader längs älven ner mot Eriksbergkranen men idag ösregnar så idag blir det inneliv tills det är dags att ta tåget hem.
Hoppas att vi inte får samma sällskap som på nervägen. Skulle vara intressant att höra vad Magdalena Ribbing skulle sagt om den gäspande dam som satt på min bokade sittplats. Jag satte mig, generös och samarbetsvillig som jag är, på platsen mitt emot henne. Hon läste en bok som tydligen inte var så fängslande för hon drog ständigt i en hårtest, släppte hårstrån på sätet och gäspade ljudligt och gapade på ett sätt som vilken halsläkare som helst skulle vara jätteglad över.
Jag hade DN:s söndagskorsord som var lite lättare än vanligt så det var klart strax efter Skövde och de klev inte av förrän i Herrlunga, så det var tufft att inte börja signalera sitt ogillande med kroppsspråket.
Men på kvällståget hem brukar det mest vara yrkesmänniskor som dyker ner i sina  telefoner och datorer, ingen tid för gäspningar där.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Gick förbi framsidan av Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken upp mot Avenyn i veckan. Så alla dessa skojiga orangea cirklar de har ritat på gatan utanför. Undrar vad det kan vara? Såg kul ut i alla fall. Var till A i Uppsala några dagar förra veckan. Åker ju genom Laxå då och upptäckte att de ska bygga en rondell där i korsningen. Jag blir vansinnig på rondeller! Min bror jobbar som trafikskolelärare, han har läst en undersökning att bilarna numera slits ojämnt pga alla dessa rondeller.

epsilon sa...

Lennart - vi hoppas mycket på en där rondellen. Trots att det är 70 och trafikljus så har det varit ena riktiga smällar där.I vintras var det nära att en strök med. Man vet ju inte riktigt vad chaufförerna gör, tittar på Tv, messar eller fikar, eftersom de inte tycks se när det är rött. Så vi har stora förväntningar, så är det också den enda rondellen i kommunen!