tisdag 18 juni 2013

Trevlig midsommar!

Den här dagen började inget vidare. Ingen tidning i brevlådan. Mycket irriterande. Dagen ska börja med en kopp kaffe och DN.  Ledarsidorna, lite nyheter om det inte är samma som TT och rapport redan tragglat. Men det viktigaste är ju Namn och Nytt, Medelålders plus och framförallt Dagens bryderi. Men idag låg där bara en tunn liten Ny Teknik. Den har säkert sina förtjänster men inget litet klurigt kryss.
Nu har jag ju förstås en del att göra inför helgen. 
I år blev det så att vi firar midsommar här med min syster och svåger. Nog för att det är trevligt att komma till det gamla barndomshemmet, den röda stugan bakom lönnarnas rad, men det är ju så förjordat med mygg och knott.
Alla ungdomar firar på sina olika håll så vi behöver inte uggla hela natten som man fick göra förr när det var musik- och öltält i den knottiga trädgården till gryningen.
Gräset ska klippas idag, dammsugaren står framme även om det mesta är gjort, sillen är inköpt och nubbe har vi kvar sen midsommar för två år sen. Ingen vidare åtgång på det i detta hus. Jordgubbar måste man ju ha och färskpotatis, får inhandlas i morgon.
Vädret får väl bli som det blir. Vi kommer att ha det trevligt i vilket fall och på midsommardagen när vi är pigga och nytra blir det utflykt till porslinsmuséer och glasbbruk.
Trevlig midsommar till er också!

Inga kommentarer: