måndag 1 juli 2013

Det lugna pensionärslivet

Pensionärslivet snurrar på.
 I veckan när regnet vräkte ner som mest åkte vi till den lilla familjen utanför Lidköping. Den lille krabaten hade fått en Trip trap stol med fin blå bygel. Med outsinlig energi ägnade han sig åt att klättra upp, över bygeln, försöka sätta sig ner, vingla lite, göra mormor nervös, lyftas ner och sen klättra upp igen och igen. Bygeln togs bort av säkerhetsskäl. Lite matt blir man och förundrad över all energi och alla påhitt.
Nästa tur gick till barndomshemmet via båtplatsen. Maken skulle titta till båten, lite läckage vid toan, (båttoaletter krånglar alltid, fråga vilken seglare som helst) men jag for vid till syrran. Vi tog en biltur till Finnstigen i Bredsjö och jag hämtade mina vita dukar som tvätten i Filipstad manglat med perfektion.
I lördags kom O med fru M och svärföräldrar på lunch. Delar av den familjen skulle på Rastpunkskalaset för M:s favoriter Boppers skulle spela där nån gång mitt i natten men svärfadern måste hem till hundarna. Lättsamt att bjuda folk sommartid, man sitter på altanen så det behöver ju inte vara så noga städat inomhus. Grillar man så är det ju bara några kalla såser, lite sallad och potatis  att greja med.
Söndagsutflykten gick till Linköping till sonen A och hans sambo K.  De har en minimal trädgård och rätt högljudda grannar men efter en tur ut vacker östgötanatur så inköptes en grill och det blev god mat. Vi kunde äta ute, granngården var tyst och tom en stund. Aftonsol, blanka sjöar, kossor och får  - vacker väg hem.
Idag blir det nog en lugn dag, med lite gräsklippning men redan i morgon nytt besök och sen stundar nya äventyr.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Inga döa punkter där inte, hör jag. Inte här heller. Det är intensiivt att vara pensionär.

epsilon sa...

Maggan - Visst,man kan ju inte längre förstå hur man hann med att jobba.