torsdag 11 juli 2013

Extra plus


Cormorant - vackert namn på en ganska ful fågel, skrak nämligen, såg svägerskan B och jag på stigen längs Bojden Nor, fågelskyddsområde på södra Fyn. Stigen, som gick längs en liten lagun, slingrade sig genom den frodiga växtligheten och skyltar uppmanade en att hålla utkik efter kossorna.
I lagunen såg vi häger, tofsvipor, lom  men för B var den största upplevelsen strandskatan. Svanar, måsar trutar, mängder av änder och golden plover,vad nu det kan vara, fanns där också.
Färjan M/S Odin på mellan Bojden och Fyns hav där vi smaskade  i oss en Lille luksuskage, otroligt gott wienerbröd till en lille kaffe.
Segelbåtshamnen  i Schlesvig  - en oansenlig dörr med en ringklocka, man blir insläppt, går genom ett garage, uppför en trappa och kommer in i ett klubbhus med restaurang. En segelklubb  med anor, vandringspriser, vimplar, standar, marinmålningar och seglarbilder. Ingen hemlig klubb men det enda tillträdet till bryggorna om man inte är medlem.
Våfflorna med glass i serveringen vid Schiffsbegrussungsanlage i Rendsburg vid Nord-Ostsee-kanal. Där hälsas det på varje fartyg och dess nationalsång spelas. Dessutom presenteras fartygets destination, last och hemmahamn - en trevlig syssla för en kommunal tjänsteman.
Lekplatsen vid stranden i Heiligenhafen - dit skulle jag åka om jag hade småbarn.
Se där några extra plus på vår resa. Det finns nog ett och annat minus också som redan är glömt,

Inga kommentarer: