lördag 27 juli 2013

Många mil blir det

Vart ska alla? Varför är alla ute och kör idag i värmen? Frågor man ställer sig  när man är ute och kör själv. För mycket bilkörande har det varit för min del.
Nu senast var det till Millesvik på Värmlandsnäs. via Karlstad och Kil. Maken paddlar i ett gubbgäng och det medför ibland en komplicerad logistik. Speciellt om ska lägga i  på ena sidan Vänern och kliva upp på andra.
Så det blev tidig start från Laxå med en kajak på taket, till Karlstad för ytterligare en kajak och sen till Kil för att hämta paddlaren. När man kommer till Säffle kanske man inbillar sig att man snart är framme men då  är man fel ute. Vackert är det, vägarna slingrar fram mellan stora gårdar - många grisbönder här.
"Här slutar allmän väg" stod det vid Millesviks kyrka och till slut var det  en kärrväg med hög länsmansrygg. En brant backe, en liten hamn - bra ställe att lägga i kajaker.  Lasta av och försöka hitta tillbaka till Säffle. Mycket trafik både på 44.an och E18.
I förra veckan skjutsade jag maken till bryggan i Kristinehamn, han seglade i etapper till Hörviken på Kållandsö. Jag körde dit, hämtade honom,  vi åkte till Örslösa, firade dotras födelsdag i förtid, de åkte till båtarna.  Jag körde hem på E20 som ju bitvis är skandalöst dålig väg. Har man sen oturen att hamna i en kö där ledaren saknar backspegel och tog sitt körkort på vänstertrafikens tid så tar det ju en stund.   Sen skulle ju maken hämtas vid hemmabryggan.
Och när gubbarna paddlat färdigt ska de ju hämtas. Var nu det kan bli. Jag, som alltid har katastrofteorin klar, tror att planeringen är för optimistisk. Vänern är ingen insjö, ett innanhav är vad det är och den planerade rutten går över  en del öppna vatten och rätt så många distansminuter blir det.
Så chauffören är beredd, men det är inte gratis.
Kom att tänka på att det var länge sen jag var i Oslo. En helg där kanske?

2 kommentarer:

Maggan sa...

En helg i Oslo kan du absolut vara värd. Där är det osedvanligt dyrt och fint! Det blir ett bra tecken på uppskattning.

epsilon sa...

Var där 1963, då fick man mycket för en svensk krona.