torsdag 5 december 2013

Deppig? Inte nu längre.

En bra medicin mot novemberdeppigheten var att få ett barnbarn. För nu tycker jag att jag liksom studsar fram genom tillvaron.
Mor och barn var hemma redan efter efter ett par dygn och redan innan han var fyra dagar så var jag där och snusade på hans fjuniga huvud. Jättesöt på det där hjälplösa viset var han förstås och helst ville han ligga i sin mammas famn. Han heter Axel, ett namn som maken/farfar lobbat för. Axel hette smeden från Hofors som var makens farfar och sen kommer min svärfar, maken och våra båda söner med Axel som andranamn. Så det nya lilla livet är femte generationen med det namnet.
 Vi är så glada för det.
En annan humörhöjande sak är att var lite snäll. Märkte det i går när min lilla tant fick sin 90-årspresent. Egentligen skulle jag säga  klient, jag är god man för henne. Hon ville inte ha några presenter så jag gav henne en shoppingresa till valfri stad i närområdet. Kristinehamn blev det för där var hon ofta med sin man.
Och det blev en så lyckad dag. Inköp av handväska, reparerade glasögon och en ny almanacka .Vi fönstershoppade lite för hon säger att hon inte behöver nåt nytt eftersom hon är så gammal.
Räksmörgås på cafe blev det också.
En trevlig liten stad det där, trevligt bemötande och servicesinne överallt där vi var.
Och jag kände mig riktigt upprymd när vi åkte hem i skymningen och hon berättade om gamla tider när hon bodde i Huvudsta och jobbade på sjukkassan och senare på flygflottiljen i Linköping.
Bra bot mot deppigheten  - den är som bortblåst.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Tror inte Axel är så vanligt i vår släkt. Däremot förekommer Erik, Leo, Jan (mitt andranamn) och Per väldigt ofta. Läste Hofors och kom att tänka på ett par som bodde här i Göteborg några år. De hade en 3:a i närheten av Liseberg. När mannen blev pensionär ville han tillbaka till hemtrakterna och de sålde bostaden. För pengarna de fick köpte de en villa i Hofors plus en sommarstuga i närheten av Gävle. Tänk såna skillnader det är! Önskar dig ett Gott Nytt År.

epsilon sa...

Lennart - ja, det är verkligen skillnad på priser för bostäder. Om vi skulle sälja vår villa här skulle vi kunna köpa halva den etta vi har på Hisingen. Gott nytt år till dig också.