onsdag 1 januari 2014

Ett ovanligt nyår

För första gången så har maken och jag firat firat nyår på tu man hand.  Och för första gången sen 1979 är vi inte i Gävle hos min tvillingsyster och den inlandgågne sjökaptenen.  Det beror på hosta och snuva. Nu gick det rätt så bra med Grevinnan och betjänten, en krabba, Tennyson, en pikkoloflaska Henkell Trocken och grannarnas fyrverkerier, Vi var rätt nöjda med att vi orkade hålla oss vakna till tolvslaget.
Vi hoppade över vårt glöggparty i år, det som vi  haft i åratal, säkert sen -79 det också. I stället åkte jag med maken till Göteborg. Det blev en lyckad vecka med lite shopping och besök på broderiutställnngen i Botaniskas växthus, extra roligt att min bästis, Barbro Li kom ner över dagen,  och båtturer över älven i vintermörkret.
Julen firade vi som vanligt, same procedure as every year. Barnen och deras respektive och förstås guldklimparna Ivar 1,5 år och Axel 24 dagar. Julgran, mat och julklappar.
Jag fick en ny laptop av maken och han fick en tvål. Nej nu ljuger jag ju, han fick ju en kantslipmaskin. Om man får en lapp med med artikelnummer och åker till Karl Hedin AB så kan man lyckas med önskeklappen.
Ivar hade en snow racer med sig och en förmiddag hade vi faktiskt så pass mycket blötsnö att vi kunde dra runt den. Annars var det gungorna i lekparken som gällde.
Men när alla åkt hem så blev vi sjuka och det är fortfarande sjukstuga här. Det är redan ljusare ute så allt kan ju bara bli bättre.
God fortsättning på det nya året.

3 kommentarer:

anybody sa...

Du beskriver vår egen jul- och nyårshelg så exakt .. bortsett från att vi åt en hummer .. att jag nästan tror att vi är klonade??

Årets stora förkylning slår alla tidigare rekord, åtminstone hos oss, och jag börjar misstänka att den aldrig går över??

Eller så kan man skapa någon form av konspirationsteori om det hela och känna sig utvald? ;-)

Barbro Li sa...

Trist för er. Man vill ju ha sina traditioner intakta. Det är roligt och känns tryggt. Hoppas att hostan mm ger sig så att ni i alla fall får njuta av kottarna snart igen.
Men ibland är det kul att göra nya spår i hjärnan. L och jag har bytt sida med varandra vid frukostbordet form idag. Det gick bra imorse. Ska bli spännande och se hur det blir när vi går ' i sömnen'. På kvällarna försöker jag att komma ihåg att borsta tänderna med vänster hand. Inte så lätt att komma ihåg det heller. Men bra om man kan med båda händerna.
Hoppas att det nya året trots den vissna starten blir ett bra år. Ser fram emot nya besök i Götet. Opera kanske? Kramar!!

epsilon sa...

Anybody - att vara utvald verkar väl trevligt.
Barbro Li- jag löser ju mina korsord med vänster men tandborsta med vä glömde jag nog redan när vi åkte från Artipelag. Ang opera så är Kärleksdrycken bokad 24 jan. .Ser fram mot det