söndag 23 februari 2014

84 hundradelar är en evighet.

- 84 hundradelar, det är ju en evighet, sa Torgny Svensson. Det är när man refererar slalom som man kan säga nåt sånt.  Vi hade precis kört genom rondellen vid Mora lasarett när jag hörde det och där började redan köandet för att komma förbi stora rondellen in mot Mora. En evighet i kö trots att polis stod och dirigerade trafiken. Tjejvasan, stugbyte för alla sportlovsfirare och ganska dåligt väglag ställer till för en.
Vi kom från snö och solsken i Björnrike via täta snöbyar på Orsa finnmark till slask och regn. Men en fin vecka har vi haft. Magsjukorna gav med sig, skidorna gled utan smörreproblem och lille Ivar, snart två år, gjorde debut på slalomskidor. Det finns alltså slalompjäxor (skidskor heter det visst nu för tiden) i storlek 24! Hjälm, korta små skidor och med en entusiastisk och stolt morfar som skidlärare blev  dagarna en succé för den lille. Hans mamma fick åka utför med sin kusin och mormor, gammelfastrarna och några till åkte längd, åt våfflor och shoppade på Vemdaliahuset och Ekbergs sport.
Här hemma  i skogsbrynet ligger lite snödrivor kvar, tvättmaskinen går för fullt och det är vår i luften. Antagligen lika bra att ställa upp skidorna på vinden. Lite synd är det allt att vintern redan tycks vara slut.

1 kommentar:

Barbro Li sa...

Vilken härlig vecka ni tycks ha haft. Friskt och skönt. Nu är snödroppar på väg och koltrasten sjunger. Men man vet aldrig säkert.... Rätt vad det är så smäller det till men det blir nog inte långvarig då. Våren är på väg! Vi har sportlovsvecka i skärgården med barnbarn och cyklar. Låter knepigt men blir nog trevligt.