tisdag 11 mars 2014

Fyra L

Vi lever efter fyra L sa S, en av mina gamla arbetskamrater.
Läsa
Lyssna på musik
Lösa korsord
Leta (efter borttappade saker)
Denna lista stämmer rätt så bra även på mig. Kanske inte så mycket lyssna på musik faktiskt men det där med att leta är en ständigt pågående verksamhet.
Var la jag nu bärbara telefonen, boken jag läste i går, var är koftan etc.
Mitt senaste vändande på alla tuvor för att hitta gäller ett litet broderat kort som kom från min bästis Barbro Li inför 14 februari. Packade samtidigt för fjällresan så det var grejer överallt och så kom ju virvelvinden Ivar och då gäller det ju att hålla en del saker utanför hans räckvidd.
Så gick tiden och för nån vecka sen slog tanken mig:
- Var är det där fina kortet? Gick igenom posthögar, tidningsförvaring, kalendern, adressboken, anteckningsboken till läsecirkeln, under dukar och mattor - inget kort.
Men så i går kom jag ihåg. Dottern ville läsa bruksanvisningen för nya frysen så den kom fram och låg ju framme till efter fjällresan. Så fram med lådan där alla manualer ligger  även såna där själva grejen redan är på tippen). Och där låg det fina lilla kortet som så värmer mitt hjärta.
Just nu inget letande men det dröjer nog inte innan nästa akutsökande är på gång.
Under tiden finns det ju korsord att ägna sig åt och läsecirkelboken - Läsarna i Brooken Wheel rekommenderar. (lättläst och lite väl förutsägbar) Ska googla lite på Iowa för jag minns  inte vad huvudstaden heter.


3 kommentarer:

Barbro Li sa...

Du är ju ett ämne för skattletare som så finurligt kan puzzels ihop göranden och låtanden för att hitta det du söker. Gläder mig att kortet värmer! Det Värö tanlen . Kram B

Barbro Li sa...

Det var tanken. Så skulle det stå. Hur kunde det bli: Det Varö tanlen. ?

epsilon sa...

Barbro Li - tyckte först att du skrivit tanten. Det hade ju stämt rätt så bra. Puzzels ihop är ju också rätt nyskapande.