söndag 16 mars 2014

Koka i tre minuter

Koka vattnet i tre minuter om det ska användas till matlagning. Det måste örebroarna göra idag och nåt dygn till. Avloppsvatten har läckt in i dricksvattnet. Usch så äckligt.
Man undrar ju hur de tänkte när de gjorde ritningarna för Svampen, Örebros pampiga vattentorn.
Ovanpå friskvattecisternerna så finns en avloppstank som har börjat läcka och genom en spricka i betongen så - ja eftersom vatten oftast letar sig neråt så var olyckan skedd.
Otrevligt och besvärligt förstås för de drabbade för det är ju så lätt att glömma bort sig. Duscha och borsta tänderna ska visst vara ofarligt. Men urk, vill man göra det i avloppsvatten?
Törs man för resten åka upp i Svampen nu? Det finns ju en trevlig servering där. För hur är det med sprickorna i betongen?
Här i kanten av stora skogen har vi ju vårt ufoliknande vattentorn. Där finns det ingen servering men antagligen finns det många gamla murkna ledningar där avloppen kan läcka in i dricksvattnet. Snart är det kanske vi som står här och kokar.

1 kommentar:

Maggan sa...

Jag har en liten örebroare här nu. Hennes mamma och pappa fyllde petflaskor med vatten innan de åkte hemåt igen. Den lilla örebroaren ska stanna över natten och jag ska se till att hon får sig ett riktigt skönt bad ikväll.