söndag 20 april 2014

Såg ni oss på teve?

Såg ni oss på teve? Min bästis, Barbro Li och jag hade förstås inga framträdande roller. Vi satt i publiken på Babel och det var Torgny Lindgren som lockat oss dit. Bredvid mig att några unga tjejer som var där för Sigges skull. Sigge Eklund, okänd för mig men med en tydligen beröm pod (?) tillsammans med Alex Schulman, böcker om sina kriser, manus för Tv och en massa annat.
Vad dessa två har gemensamt konstaterade Sigge Eklund är att de skriver långsamt och där tycks likheterna sluta. Torgny Lindgren tycks ha en outsinlig källa av berättelser att ösa ur, Sigge Eklund hade svårt att veta vad han skulle skriva om när alla kriserna var behandlade så då blev om den engelska flickan som försvann i Portugal.
- Han har ett så poetiskt och vackert språk i poden sa min unga bänkgranne  om Sigge Eklund. Har ingen aning om det men Torgny Lindgren  är ju en fröjd att läsa. Merabs skönhet, Ormens väg på hälleberget, Hummelhonung, Pölsan, Legender och många fler. När Minnen kom 2010 år sen
så trodde man kanske att det var den sista men nu kommer Klingsor. Den lär sjunga medelmåttighetens lov. TL säger sig föredra och uppskatta det medelmåttiga. Han har träffat några genier och de var rätt förfärliga som människor säger han.
En bok om shopstopp togs också upp i programmet. Vad den intervjuade kulturskribenten egentligen slutat shoppa förstod varken Barbro Li eller jag. Böcker, resor, drivmedel, mat som kanske t.o.m. var lite dyrare än tidigare. Vi tror att hon möjligen inte köpte några nya kläder.  Vilken strålande bedrift för en medelålders storstadskvinna i kultursvänge.
En vit kalufs, cerise sjal och rutig jacka bredvid en cendrefärgad i blått och randigt det är vi som sen drog ut på stan för lite shopping innan jag tog tåget tillbaka till kanten av stora skogen.


3 kommentarer:

Maggan sa...

Det låter som en givande utflykt. Och det var ju inte första gången ni besökte Babel! Jag ska kolla om jag upptäcker er på SVT Play, kollade förra gången med missade er då.

Maggan sa...

Jodå, ni syntes tydligt! Torgny Lindgren är en "mysig" person. Måste bestämt läsa något av honom snart.

epsilon sa...

Maggan - han är verkligen läsvärd. Du får gärna låna av mig, har inte allt han gett ut men rätt mycket.