onsdag 30 april 2014

Sjungom......

Om det vore för så där en 45 år sen så vore man kanske redan lite rund under fötterna. Om man vore i studentstaden Uppsala för då hade man redan intagit sillfrukost och det brukade inte bara vara sill man fick i sig. Sen var det cocktailparty i trädgården på Värmlands nation som skulle  vara över före klockan tre för då var det ju Carolinabacken som gällde. När universitetets rektor klev ut på biblioteksbalkongen och satte på sig den vita mössan då var det vår, nästan slut på terminen och på upphällningen med studiemedlen. Då för tiden kom de  nämligen i en klumpsumma i början av terminen.
Sen gällde det att ha stått i kö eller haft tur i utlottningen av biljetter till nån nation eller kostat på sig att gå på Allmänna sången fest på slottet där det var frack och långklänning som gällde. Där var vi en gång, jag och maken, sen vi tröttnat på det omåttliga festandet på nationen och innan vi började fira med kurskamrater som också växt ifrån studentlivet.
Har inte varit i Uppsala på Valborg sen början av 70-talet och längtar inte tillbaka  men just idag tänker jag tillbaka och på fredag är det 50 år sen jag tog studenten och vi ska träffas i Filipstad vid Ferlinskolan som då hette Högre Allmänna Läroverket.
Ingen aning om hur många som kommer, några finns inte ibland oss längre och jag har inte haft kontakt med nån gammal klasskamrat utom en  som jag av förklarliga skäl träffar rätt ofta - min tvillingsyster.
Studentmössan har gulnat och blivit för liten. Endera har mitt huvud växt av ålder och visdom eller så har mössan krympt. Undrar vad som är troligast?

1 kommentar:

Tony Malmqvist sa...

Ur led är tiden. :-)