fredag 30 maj 2014

1200 mil mellan Göteborg och Bryssel

- Å då ska du cykla 1200 mil. Ungefär så sa han, killen i Gomorron Sverige.
Mp fick ju ytterligare ett mandat i EU-valet, det som s trodde att de hade.
Den miljöpartist, en göteborgare, som nu ska till Bryssel har lovat sina väljare att cykla dit. Och eftersom han fick påpeka att hans parti brukar hålla vallöften även efter val så ska han börja trampa.
Det är då han säger det - 1200 mil  att cykla mellan Göteborg och Bryssel.  Rätt så långt alltså särskilt om man betänker att det ca 4000 mil runt ekvatorn.
Ingen reagerade, inte miljöpartisten, inte den kvinnliga bisittaren i studion och inte han själv.
Så min undran är ju förstås nu om man bollar lika lättvindigt med andra siffror och inte har nåt riktigt grepp om vad som kan vara rimligt och sannolikt


5 kommentarer:

anybody sa...

hahaha .. jag tror inte Miljöpartiets politik bygger särskilt mycket på fakta och/eller sannolikhet. ;-D

För min del funderar jag mycket på Fridolins uttalande om att "vi måste framställa vår egen bensin(drivmedel)"??

Eftersom vi inte längre har någon helsvensk biltillverkning så blir ju frågan vilka bilar som kommer att kunna köras på det inhemska drivmedlet??

Lennart sa...

Det brukar komma en massa goja ur miljöpolitikers munnar. Sen har folk blivit knasiga och tror att alla kan cykla till jobbet överallt året om. Vi kommer att bli så lyckliga och glada genom att cykla hörde eller läste jag någon gång. Det verkar som om de tror att går vi tillbaka till hur det var innan vi hade bilar så kommer allt att lösa sig. Här i stan pratas det också om att alla ska bo vid vattnet, flanera vid vattnet, handla vid vattnet och jag vet inte vad för att då kommer vi att få en så lycklig stad. Jag vill inte det, jag vill bo här vid skogen.

Anonym sa...

Från Göteborg till Bryssel är det ca 140 mil (1400 km).

Aengelholmare

epsilon sa...

Anybody - det blir kanske ett uppsving för gengasen.
Lennart - jag tycker det är trevligt att bo nära vattnet när jag är i Göteborg men cykla skulle jag ju inte våga. Verkar ju va med livet som insats mellan spårvagnar o bussar. Och mp de fortsätter väl flyga o åka taxi men skriver oss på näsan vad vi ska o inte ska.
Ängelholmare - såg att fågelvägen/flygvägen är 98mil och jag tror inte ett ögonblick på att han verklige kommer att cykla. han tar nog flyget.

elina sa...

Ytterligare ett exempel på den usla matteundervisningen i skolan?