torsdag 12 juni 2014

75 kronor för en portion havregrynsgröt

Men gode tid - 75 kronor för en tallrik havregrynsgröt! Dagens nyheters frukostpatrull meddelar detta.
Att äta frukost ute innebär för mig att plocka med mig kaffet och rostbrödet ut till det morgonsoliga  hörnet på altanen.
I huvudstaden är det förstås annorlunda. För 245 kronor, om man enligt tidningen är spartanskt lagd, får man rågbröd (surdeg?), croissant, juice, yoghurt, pålägg, ägg och kaffe. Eller så kan man välja gröten med äppelkompott. Ett minus - mjölken som serveras i en bytta bredvid är kall.
Jag, som sen barndomen undvikit gröt, har ju börjat luncha med mikrad havregrynsgröt med hemgjort äppelmos eller egenplockade blåbär, kanel och kall mjölk. En uppväxt med komjölk före kylskåpens tid ger mig rysningar t.o.m. över ljummen mjölk
Nu är det förstås skillnad på Riche och ett enkelt hus i kanten av stora skogen men det är ändå obegripligt för mig att man tycker det är ok att punga ut så mycket på en tallrik gröt. Obegripligt,

2 kommentarer:

Mona sa...

Vad är väl Riche mot en stuga i skogskanten.

Barbro Li sa...

Så är det nog. Och så får man frottera sig med en massa intressanta människor. Det är nog inte gröten som är själva poängen. Men jag föredrar nog din soliga frukosthörna om jag fick välja.