fredag 27 juni 2014

Den gamla servetten

Nu har den gamla servetten kommit tillbaka. Nån gång i gråa november började vi nio på varsin gammal servett.  Min bästis Barbro Li som är så påhittig och en fena på broderi drog igång det hela. Ta en gammal servett brodera nåt och skicka till nästa brodös på listan.
I mitt arvegods efter endera svärförldrarna eller kanske faster Inga tog jag en uddaservett,(konstigt att man kan ha elva av en sort och sen en som inte hör dit)
När vi var i St Ives, Cornwall, i höstas så tog jag ett snyggt visitkort på reataurang alfresco - tre fiskar eller rättare sagt tre fiskskelett. Dem kopierade jag i ena hörnet och sydde stjälkstygn i olika blå toner. Sen skickade jag vidare till Lena,som jag aldrig träffat, och sen gick den vidare till var och en av de andra sju.
Nu är den tillbaka och det har blivit en hel undervattensvärld med snäckor fiskar, koraller, alger, en groda, en metande man. Alla möjliga stygn och tekniker, applikationer, pärlor och paljetter. Jag, som verkligen är en rookie på området, blir både upprymd och lite rörd när jag tittar på den.
Själv har jag mest sytt korsstygn - en blomma, en ren, ett hjärta kopierat från julklappspapperet som Alice Munroes noveller låg i. Slaviska stygn ur Bomärket, monogrambok komp av S.Lawergren, lite själkstygn och franska knutar har de tockså blivit men inget i samma härad som det jag nu fick tillbaka.
Der varit så roligt och när Barbro Li sjösätter en ny idé så hoppas jag att får vara med igen

2 kommentarer:

Barbro Li sa...

Så klart att du ska vara med nästa gång också. Funderar kring en MÄRKDUK. Hör av mig när det blir dags.
Min servett är också hemma nu. Fin och rolig och användbar vid framtida bjudningar. Som presentation om vad som står på menyn.
Ja det är roligt att brodera! Just nu är det en sk maschma, en lite väskliknande historia att förvara tex broderiprylar i.

Anonym sa...

Hihi, ja Alfresco har fina kort. Så kul att St Ives inspirerar till och med till servettbrodering.