måndag 23 juni 2014

Hur mycket knott kan det finnas

Hur mycket knott kan det finnas på en fotbollsplan? Går inte att uppskatta vare sig på ena eller andra sättet. Men vi funderade över det i torsdags kväll på områdesfesten. Några av de unga familjerna är företagssamma, har idéer och Andreas hat tom ett partykit med bord och bänkar, grillar och en hoppborg för barnen. Det började med brännboll där jag alltid var i utelaget eftersom jag kastar bättre än jag springer. När vi grillade kom regnskuren men vi kunde ju sitta lugnt under partytaket men barnen fortsatte ju att hoppa sig dyblöta i hoppborgen.   Sen kom de - knotten. Under match nr två ångade de upp ur gräset. Alma  och Astrid, de yngsta deltagarna låg bakom sina myggnät, men alla andra slog och viftade efter odjuren. Det var i vilket fall ett trevligt kalas som slutade i ytterst passande tid både för oss gamlingar och de många småbarnen. Och så roligt för oss att var med bland de unga familjerna.
På midsommarafton for vi till ett annat knottställe, mitt barndomshem i östra Värmlands bergslag.
Tillsammans med min tvillingsyster, svågern och deras dotter med sambo firade vi midsommar inomhus. Lite för kallt och blåsigt för att duka ute men rätt så knottfritt i de friska vindarna. En liten utflykt till det midsommarstängda Lesjöfors muséum, fotboll på Tv och en massa god mat och prat - en stillsam och trevlig helg. Inget hoppa groda eller majstång men jag tog iaf en  nubbe  (två cl) för traditionens skull.
Nu går tvättmaskin och diskmaskin och dammsugaren måste fram. Det är dammigt trots att vi knappt varit hemma. Sen ska jag sätta mig på vår garanterat mygg- och knottfria altan

2 kommentarer:

Marianne sa...

Ni skulle varit med på Hjällstadsätern på midsommar där knotten spelade huvudrollen. Men de andra envisades med att man "måste" äta utomhus när det är midsommarafton... till kaffet dröp vi dock in i stugan. Till min glädje och knottens förtret. Fortsatt trevlig sommar önskar jag!

epsilon sa...

Marianne - Ja, vad trevligt det skulle varit. I
mitt barndomshem i Persberg försökte vi inte ens. Trevlig sommar till er också.