lördag 7 juni 2014

Jag önskar mig en flagga

Jag vill ha en flagga, inte nödvändigtvis en flaggstång, men en flagga. En fasadflagga skulle duga gott. En gång i tiden hade jag en men den försvann nog vid altanbygget. Läser att Barbro Li har fått upp sin flaggstång och att Maggan firat nationaldag bland dragspel och flaggor i Tivedsskogen.
Högst upp i backen flaggar det unga paret precis som när Sven bodde där och när jag åkte för att barnvakta på slätten så var det mycket blågult. 
Jag vill ha en flagga för att visa att jag  jag glad över att bo i Sverige. Glad över att vi inte går till excesser i firande utan att vi är så där lite lagom. Vi firar om vi vill, vi äter vad vi vill och vi låter andra göra som de vill.
Om vi vill ha knätofs och yllekjolar, spela dragspel och fiol så får vi ju göra det och de som vill spela annan musik får väl göra det. Ingen behöver vara med om den inte vill men den som vill vara med. är välkommen.
Om vi verkligen menar nåt med det där att vi gillar olika.
Så jag vill ha en blågul flagga.

3 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Du kanske har rätt. Någon sorts 17:e majfirande vill inte jag ha heller. Och man kan låta bli om man vill.

Mona sa...

Jag har hissat min flagga och jag tycker att jag bor i det vackraste landet på jorden och jag älskar vårt kulturarv.Och om någon vill dela det med oss är dom välkomna.

Barbro Li sa...

Visst. Jag har ingen förståelse för dem som säger att det är främlingsfientligt att hissa den blå-gula flaggan. Tvärtom! Det är ju hit till Sverige som jag vill säga välkommen! till dem som inte av olika anledningar vill eller kan vara kvar i sitt eget land. Utan väljer oss! Tack och välkommen! Vi firar med att hissa vår svenska flagga.