torsdag 14 augusti 2014

Slutfestat

Nu är det färdigfestat för ett tag. Iaf på vår veranda. Födelsedagarna avlöser varandra i familjen. Fast det var ju min jämna och makens halvjämna nu i helgen som gjorde mest väsen av sig. Tur med vädret hade vi verkligen. Det utseglade gamla seglet blev solskydd i stället för regnskydd, bord och stolar räckte till och alla fick en sovplats även om det blev madrass på golvet för en del.
Det är ju roligt med fest, att träffa släkt och vänner, man tackar försynen för att man har diskmaskin och tvättmaskin, att Sveas konditori gör så goda tårtor och att sonen är en fena på att grilla när det är mycket fläskfilé (svensk) som ska serveras.
Sen åkte ju alla nattgäster på söndan, G med familj kom förbi och lämnade tillbaka nycklarna sen de varit i Göteborg och åkt precis allt på Liseberg och sen lägrade sig lugnet.
Fast inte så länge. För då ringer en av mina allra första elever. Jag var obehörig lärare i Storfors 1966-67 och han gick i den fyra som jag hade ansvaret för. Då var ju elva år stor åldersskillnad men nu är vi ju rätt så jämnåriga.  Vi har varit vänner på Fb ett bra tag och nu var han och sambon på en tur med husbussen och tänkte titta förbi på måndan.
En del människor är ju duktiga på att hålla kontakt med gamla skolkamrater och det gör han. Det var så trevligt att bli uppdaterad. Nån har gått till sjöss, nån har begravningsbyrå och själv har han varit snickare, haft taxirörelse och kört lastbil. Att han lever är ett under, en trafikolycka i snöstorm kostade honom nästan livet.
I går träffades min syster och klasskamraten Ulla från realskolan för vår årliga utflykt. Denna gång blev det Stjärnsund, sångarprinsens Gustavs slott vid Vätterns strand. Det var nog fjärde gången jag var där, och denna gång var det bara två tanter till, systrar de också kunde man se och vi fick se både upstairs och downstairs. Guiden som var riktigt bra, var lite återhållsam med historierna om den ampra Augusta Cassel som ensam drev slottet och jordbruket med 500 anställda sen hon blivit änka.
Inga barn, och ensam i det stora huset sen betjänten gift sig och flyttat till eget hus - inte undra på om hon var amper.
Lunch i Slottscaféet, grundlig genomgång av allt i souvernirbutiken och sen ett stopp vid i Stockhammar, den fina inredningsbutiken som hade rea.
Där, som ett bevis för att världen är en liten by, så stötte jag på mina bloggvänner Maggan och PO66. Roligt och överraskande.
Nu är det nog lugnt och händelselöst ett tag men i september är det Oxhälja, den hemliga presenten från barnen, exkursion med geografilärarna, besök i Veckholm och sen i början av oktober är det Belgien och franska kusten ner till Normandie som gäller.
Och sen är det snart jul.
Inga kommentarer: