fredag 19 september 2014

Skavsår

Ibland bär man sig korkat åt. Man köper nya skor, ställer dem i skohyllan, man går inte in dem lite pö om pö. Istället får de stå tills det är dags att börja morgonpromenaderna  med tantgänget. Fem kilometer i skor som nog är för små, ett felköp från början, kan ju bara sluta med skavsår.  De gör dj-l-gt ont kan jag meddela trots skavsårsplåstren.
Jag skulle ju aldrig köpt dem, speciellt som den unge man som var i tjänst på vår favoritsportaffär inte var så där särskilt servicesinnad. Så nu blir det en annan affär i fortsättningen, den där jag köpte par nr. två. Nog stora och inte så trånga så nu kan jag nog hänga med de andra tanterna över stock och sten i Byggemarken.
Men trots skavsåren så har veckan varit bra. I måndags var det slottsbesök - Trystorps slott i skogen i Västernärke. En tandläkare som kom på det där med titanskruvar har lagt sina pengar på att rusta upp slottet som var väldigt nergånget när förre ägaren gick bort. En kulturgärning av stora mått där det nog gått åt stora summor, nyputsad fasad, uppröjd slottsträdgård och ett pågående arbete med inredning och möblering.
I tisdags optikerbesök - inga förändringar sen sist, ingen gråstarr,
I onsdags - en strålande föreläsning om Erik Nordevall, hjulångaren som förliste på Vättern 1858.
Nu finns Erik Nordevall II, en replik som byggts i Forsvik. Reinhard Grosch som varit med i projektet från början är en strålande berättare. Ett par stordior på overheaden och en liten film som avslutning och vi var trollbundna hela tiden.
På lördag ska jag på exkursion med geografilärarna på Kinnekulle. Vår skara tunnas ut, de flesta av oss är pensionärer nu men vi tycker det är så trevligt att träffas.Det blir nog en strålande dag med fin utsikt över Vänern. Skavsårsplåster och ingångna skor får det bli.

1 kommentar:

Maggan sa...

Vilken intressant och trevlig vecka du haft och har, utom det där med skavsåret förstås. Jag gillade också föreläsningen av Grosch. Han blandade teknik och kultur och även presentationsmedia på ett lyckat sätt. Ha det så fint på Kinnekulle!