tisdag 4 november 2014

Slut på excesserna

Äppelkaka, äppelpaj, pannacotta med kryddäpplen, fisksoppa, porterstek och sås, pilgrimsmusslor, rårörda lingon till ädelosten - det är maten som vi tryckte i oss under helgen. Tvillingsystern och svågern var på besök. Jag hade förberett så det mesta var klart innan de kom till eftermiddagskaffet på fredan.
 Inget av det där är ju speciellt krångligt att laga. Det svåraste är att komma ihåg allt det som ska handlas innan man sätter igång, utan porter blir det ju t. ex. ingen bra porterstek. Och att ta fram pilgrimsmusslorna ur frysen så att de hinner tina innan de ska i pannan. Pannacotta är ju en barnlek numera - gelésocker, koka en halv minut, klart, kan inte bli lättare.
Vi var förberedda med godis om det skulle komma några trickortreatare men ingen kom så nu står det en burk med frestande onyttigt godis i skafferiet. Ska nog försöka glömma bort den.. För det är ju inte nog med all maten. Det blev ju kaffe med goda bullar och kakor i Fagerlid där systern köpte en trasmatta av Gunnel, säkrare ställe för gott kaffebröd finns knappast.
Så nu får det bli strängare regim ett tag. Fem kilometern i går morse var rätt så kämpig och nu efter en timme på pensionärsgymmet så börja träningsvärken kvillra i armarna.
Havregrynsgröt, äppelmos men snålt med mjölk får det bli till lunch - slut på excesserna för ett tag.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja, det var verkligen jättegott och trevlig!/Syrran