onsdag 10 december 2014

Om vinterväglag råder

Blötsnö och sommardäck - det var undanflykten jag hade tänkt använda om vädret skulle vara riktigt bedrövligt. När vi promenadtanter tog den välbehövliga pausen, bara sista slakmotan kvar, så visade det sig att de flesta väntat på sms om att vi borde ställa in.
Där vi stod i storskogen var det lä men det blossade till i debatten.
- Man måste ha vinterdäck efter första december säger G.
- Om det är vinterväglag säger jag. Men nej det får jag inget medhåll för och undrar om maken verkligen skulle lämnat mig så i sticket, vore inte likt honom.  Han är i Italien på tjänsteresa hela veckan och vi kollade vädret innan han åkte - bara plusgrader så långt väderspåmännen kan se.
Nu är ju jag ängsligt laglydig så det blev ju Google när jag kom hem. Jodå vinterdäck om vinterväglag råder på den väg man färdas och angränsande vägar. Snö, snömodd, is är ju självklart men frost kan ju vara lite knivigare att märka men  det ska visst inte bli under två plusgrader så jag kan nog vara lugn.
Skulle faktiskt tycka det vore bra att se polisen i trakterna. De ska ju kolla glöggandet har de sagt. Gärna för mig, nolltolerans för min del. Inte bara för att man inte vill ställa till olyckor, man finge ju skämmas ögonen ur sig om man vore så korkad. För min del räcker skamkänslan över den där enda fortkörningsboten jag fick för åratal sen.
Men ingen snö förrän till helgen nu tack, för jag skiftar ju inga däck, nån måtta får det va på jämställdheten

Inga kommentarer: