tisdag 14 april 2015

Med buss och båt

Vilken tur att jag åkte till Botaniska igår. Solsken och lätt bris, vår i luften och ett överdåd av blommande lökväxter i slänten utanför växthusen. Men det mest intressanta fanns ju inne i ett av växthusen -  den blommande grisröven. Den lär ska lukta nåt bedrövligt men doften håller bara ett par dagar efter att den slagit ut. Igår hade doften lagt sig men blomman bredde ut sig i hela sin prakt, ett stort brunrosa kronblad, som en kalla, och ur det stack det fram en brun luden svans.  Vill man se nåt vackrare så finns det fortfarande många överdådiga orkidéer med goda dofter.
Idag ösregnar på ett otäckt sätt, kallt och allmänt otrevligt.
Bussen till stan, lunch med dottern, inköp av treårspresent till Ivar, Cinnamon för skoprovning och köp av rött moulinegarn i den lilla handarbetsaffären. 
Skulle ha kunnat shoppa lite mer men det regnade så pass att jag var dyblöt så jag klev på bussen vid Domkyrkan men vid Brunnsparken  såg att jag skulle kunna gå genom Nordstan och hinna med Älvsnabben från Lilla Bommen. Tar dubbelt så lång tid som bussen men det ger dubbla nöjet.
Hoppas att vädret bättrar sig för i morgon är det dags för nya turer med allmänna kommunikationer

Inga kommentarer: