torsdag 30 april 2015

Sex grader och ösregn

Sex plusgrader och ösregn - så hälsade vi våren i den f.d järnvägsknuten. Skulle ju aldrig gått ut om jag inte hade fått en uppgift att utföra. Rotary arrangerar firandet tillsammans med årskurs nio på högstadieskolan. Brasan är uppbyggd på en flotte i Bergskanalen och efter tändningen ska den dras ut mitt i kanalen. En lagom betungande uppgift, tacksam att nån annan skulle få fyr på den blöta högen.
Brasan brann och vi drog i tamparna och sen väntade vi på vårtalet. Det nya kommunalrådet, en pratglad person, höll låda en stund och sa det man kan förvänta sig av ett vårtal. Ljuset, grönskan , förhoppningarna. Fast, lite oväntat, gav han  männen en uppmaning:
" Överraska din fru, förslå att ni åker till Ullared" 
Må himlen bevara mig för ett sånt påhitt. Och egentligen tycker han nog att vi ska handla på hemmaplan så att våra handlare anser det mödan värt att ha fortsatt öppethållande.
Maken och jag åkte genomfrusna hem direkt efter vårtalet så jag vet inget om den underhållning som skulle komma. Ingen mansskörssång iaf, en utdöd konstart i våra trakter.
Vi kom hem lagom till Gunillaklockan och Allmänna sången på radion klockan nio. Och sen hörde vi fyrverkerierna smattra på håll. Skönt att man får sitta inne och uggla.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Vi kom aldrig ut och såg någon brasa. Jag föreslog att vi skulle åka till Slottsskogen och ha trevligt. Tyvärr blir svaret varje gång vi föreslår något; Det är tråkigt! Men dessa barn är inte som andra, de här vägrar att gå ut. Det är antagligen farligt har jag förstått, någon kan ju titta på de eller prata med de. Från fredag efter skolan till måndag morgon sitter de inne. Stirrar in i en datorskärm eller en mobil hela tiden. Några gånger har jag släpat ut 13-årige gossen på gården men efter två minuter så sprang han in. 6-åriga tjejen är likadan. Ändå så är de fulla av en massa energi. Fast den använder de till att reta varandra och slåss. ADHD:n regerar dygnet runt i deras kroppar.

epsilon sa...

Lennart - Verkar ju lite trist men tonåringar kan ju vara rätt svåra att göra nöjda. ADHD gör det förstås ännu svårare. Hoppas att du kan få fart på dem så att de inte orkar bråka med varandra.