onsdag 1 juni 2016

Åker tåg och tjuvlyssnar

Jag sitter på tåget på hemväg efter några fina och varma dagar i Göteborg. I måndags besök i Botaniska, näsduksträdet blommar, Majorna, kulturreservatet Gatenhielm med Eino Hanskis taubestaty.och letat efter en fairtradebutik på Allmänna vägen.
I går promenerat längs älven. gått med "dramaten" till Eriksbergs köpcentrum och fyllt på vinförådet¨  och t.o.m glatt mig åt åskvädret som tillfälligt sänkte temperaturen i vår lilla lägenhet till 25 grader.
Men nu sitter jag på tåget och tjuvlyssnar på folk.  En man tvärs över gången jobbar i datorn och ringer jobbsamtal som inte är speciellt intressanta, bakom honom sitter en dam som talar i sin mobil om ett arrangemang för en kulturskola. Vad får saker och ting kosta, kommer alla att få plats, vad får man bjuda på och betala med skattepengar? Bäst att hålla reda på sånt i dessa dagar.
Mitt emot maken sitter en ung kille, typ 25 år, med dator, mobil, många färgpennor, kollegieblock, hörlurar, en burk red bull och godis. Och så har en bibel med understrykningar och verser inramade i många olika färger. Så ringer han sin fru, mycket älskling och puss, och gullegull ända tills hon ska föra över pengar till hans konto. mycket exakta siffror tills han säger att hon får lägga till en hundring så han kan äta middag. Antagligen blir det nån sorts ifrågasättande för han ber henne skärpa sig, han ska givetvis gå på billigast möjliga ställe. och sen nästa samtal  blir det  om hundkopplet som han råkat få med sig. Det andra ligger i bilen och har du varit ute med hunden ,nähä då är  det är nog dags  och har du fört över pengarna. jaja du har ju en stund på dig och sen gullegullet igen. En massa gullande och sen det uppfordrande och uppfostrande - gav mig en konstig känsla. Maken som suttit begravd i sin dator med svetstekniska frågor hade ju inte hört ett dugg och inte sett nåt heller och ingen kan nog tro att den vithåriga tanten med broderiet tjuvlyssnar och drar sina slutsatser.


Inga kommentarer: