tisdag 15 november 2016

Inga nyheter är goda nyheter

Jag vet ju att inga nyheter är goda nyheter. Men ändå när jag hörde lokalradion lite svagt från köket så körde hjärtat igång oron - 34-årig länsbo omkommit i en singelolycka vid Vallby. precis min sons hemtrakter.  Det hade hänt mitt i natten, han var på annan ort vid tillfället - men ändå. Hjärtat rusar och oron stiger. Men sen börjar man ju fundera, nån jämngammal i den trakten. I natt har några fått ett besked som gör att livet aldrig blir sig likt igen, och ja min första tanke är att jag hoppas att det inte ska vara någon av hans kompisar.
Nej han har inget hört  säger han när jag hör med honom, han ringer runt men det är ingen av de närmaste vännerna. Det är väl så där vi reagerar, det är en hemsk olycka men vi kan dra en lättnadens suck, hjärtat kan gå ner på normalläge och livet gå vidare som om inget hade hänt.
- Du har då alltid nåt att oroa dig för säger maken och det stämmer ju. Det går väl aldrig över, alltid är det nåt.
På eftermiddan på fars dag så kom de hit, sonen och lilla barnbarnet och där i lekparken med rutschkana och gungor kunde jag känna mig alldeles lugn. Inget okontrollerat inträffade, inga nyheter vare sig hemska eller goda, kom oss till del. En vanlig söndag i november.

1 kommentar:

Maggan sa...

Å, jag känner igen mig. Alltid är det något litet orosfladder i hjärtat.