torsdag 1 februari 2018

Allt du behöver är vatten

Det var som tusan, han var lite besviken över att ugnen var så ren killen som skulle demonstrera en revolutionerande städgrej. Han hade sällan sett en så ren ugn sa han iaf. Det började med att maken blev kontaktad av en talför kvinna som undrade om han visste att 50 procent av alla allergier beror på de rengöringsmedel vi har i hushållet.
- Men vänta nu vad har du för forskning till stöd för det blev ju makens reaktion. Hon hade ju inga belägg men maken svarade på en enkät och som belöning skulle han kunna vinna en demonstration av en maskin som kan rengöra allt med enbart ånga. Och tänka sig han han hade tur så det kom en kille ända från Linköping för att rengöra vår ugn.
Med maskinen som enligt broschyren använder enbart "mättad ånga" så rengjordes ugnen, kanterna på diskmaskinsluckan, vattenkranen, fönstret över diskbänken och en bit av gallret till utegrillen.
Jag höll mig undan under hela proceduren men jag kan ju se att allt är blankt och fint. Fast det där med bara vattenånga är ju inte riktigt hela sanningen. Det går åt ett otal olika borstar och specialtrasor vilka måste anbringas på exakt och noggrant sätt.
Att städa är ju inte på något sätt ett specialintresse för maken men en maskin kan givetvis pigga upp- Nu köptes ingen maskin även om vi skulle fått den till ett specialpris, cirka 30 000. Ett strykjärn skulle vi få gratis!
Tycker lite synd om killen, han var ju både sympatisk och duktig, men att åka alla dessa mil med iaf troliga förväntningar om att få sälja och sen få konstatera att ugnen är så ren. Såpa går lika bra som mättad ånga. Ger det allergier? Vet ej.

1 kommentar:

Libra sa...

Bakpulver och vinäger går också bra. =)