torsdag 29 mars 2018

Är det makterna

Undrar om jag som Strindberg kan säga att det är makterna men vi har haft det med i-landsmått mätt lite motigt på sistone.
Det började en söndagskväll med att sonen larmade mig om att det från mitt FB.konto gått ut en massa spam till de otaliga grupper jag då var med i. Jag skulle känt mig upprymd för jag fått presentkort från det stora möbelvaruhuset. Med sonens hjälp fick jag börja rensa bland appar och grupper, byta lösenord och skicka meddelande till FB. Vilket inte hjälpte det minsta, spamet till mina grupper fortsatte och dessutom vällde det in meddelanden om att jag nu var medlen i grupper, ex vi som gillar tvåändsstickning och vi som har husbil, grupper som jag inte visste fanns öht. Gick ur grupper, bytte lösenord, skickade meddelande till FB, nya spam  och så där höll det på. Från FB kommer enbart maskinsvar så nu har jag gått ur alla grupper och inaktiverat mitt konto. Trist tycker jag för jag har gillat att följa flödet där.
Sen var det maken som på tre tågresor råkade ut 12 timmars försening. En gång var det folk som irrade på spåret så det kan ju inte SJ skyllas för. Vid de andra tillfällena så tvärstannade tågen. Som om en bil får soppatorsk så stod de bara där. Då tänker man ju att det ska komma ett bärgningslok och dra in till närmsta station men såna finns inte tydligen. Evakuering via stege till ett tåg som kom på andra banan! Lilla Ida, åtta månader, och hennes mamma som redan på Sthlm C fått hjälp med barnvagn och väskor av maken och hans raska kamrat var mycket tacksamma för att de hjälpte henne. Jag, som mest åker regionaltåg till Göteborg, brukar ju framhålla deras pålitlighet och kommer att framhärda med det, men bli mera tveksam till snabbtågen.
Den tredje motgången är också jobbig - diskmaskinen bestämde sig för att börja läcka. Dvs läckan gjorde att jordfelsbrytaren löste ut och gav oss en privat liten earth hour på lördagskvällen. Maskinen var förstås full annars kör man den ju inte. Mycket krångel med att få fram, vatten rinner ut, torka, förfasa sig över hur  det ser, hur kan det bli så mycket kladd och damm, handdiska. Antar att de flesta skulle tänkt att nu är det bara att köpa nytt men inte maken. Den soliga söndagen ägnas åt felsökning. Det är en muff som spruckit, man lär sig nya betydelser av ord hela tiden. Beställa reservdel, kökgolvet begränsat av diskmaskin som står på reglar för att det ska torka, slå i tårna, svära, handdiska. Visst har man besvärligt. Men reservdelen har kommit, ska bara hämtas på Ica när maken kommer med tåget. Om det inte blir strömlöst.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Usch va motigt ni har haft det. Hoppas du får "flyt" snart igen!

Per sa...

Det ser lite jävligt ut kan man säga Ann