fredag 23 oktober 2020

Vad blir det för skillnad

 Vad blir det för skillnad är ju en fråga man får ställa sig nu när Folkhälsomyndigheten säger att de lättar på restriktionerna för 70-plusarna. Vi har visst följt deras rekommendationer lite för noga om man ska förstå riksepidemiologen. Så vad kan vi göra nu? Inte ut på nattklubb iaf för där har ju självaste statsministern sagt ifrån att det slutdansat om man är fler än 50 personer. Att jag skulle tycka att det vore ett syndastraff att vara tvungen att vara på nattliga lokaler med vrålhög musik, dans och dryckjom är ju en annan sak, tyckte ju det även när tillvaron var normal.
Viruset är troligen lika giftigt som när det föddes i Kina och vi stackars gamlingar är ju lika bräckliga nu som då.
Om man som jag har förargligt hög ålder, högt blodtryck, hjärtflimmer, för högt bmi
och fel blodgrupp så är det väl bara att ligga lågt även i fortsättningen även om det är trist. Tänk om man även har den där neandertalargenen också då är det väl riktigt kört. Att samlas  med många som man inte brukar träffa inomhus under lång tid verkar ju inte vara så smart. Att tala med hög röst och kanske brista ut i sång är ju inte heller bra och sånt kan ju inträffa när stämningen stiger.Kramar med andra än dem man bor ihop med går ju också bort och det gör väl inte så mycket i de flesta fall, kanske tom välkommet ibland. 
Åka tåg - törs man det nu när SJ bestämt sig för att öka antalet bokningsbara platser, flyga i fullsatta plan är det så lämpligt? 
Utställningar, föreläsningar och museibesök vore kanske tänkbara om det inte vore för att de inte finns här i vår lilla avlövade järnvägsknut.Men här kan man gå på bio. Såg Inland häromdagen eftersom SPF bjöd oss som är medlemmar, glest utspridda i den stora salongen. Att filmen var en enda långsam depression visste man ju inte förväg och det var ju kul att träffa lite bekanta.
På vilket sätt de nya reglerna skulle förändra min tillvaro vet jag fortfarande inte. Gå på Ica när det närmar sig stängningsdags kanske.
Hoppas på vaccinet är väl vad man får göra. Håller tummarna för att den där dåren på andra sidan Atlanten förlorar så att det blir lite vaccin över åt oss. 
Det blir nog en trist vinter men det är nog bara att finna sig och inordna sig i tristesssen.