tag:blogger.com,1999:blog-6363460046511477852.post1715440832639658698..comments2024-02-13T22:23:18.926-08:00Comments on Funderingar: Vad är charlotten?epsilonhttp://www.blogger.com/profile/01860756471144065951noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6363460046511477852.post-48294571927293953072014-03-02T23:30:09.676-08:002014-03-02T23:30:09.676-08:00Johan - tack för länk till styckningsschema. Den b...Johan - tack för länk till styckningsschema. Den biten de hade liknar mest "rostlock med kappa" vilket var ett okänt begrepp för mig. Har aldrig fått den detaljen när jag köper en kvarts ungnöt, ingår kanske i köttfärsen. Fått så mycket mer kunskap inom detta område.epsilonhttps://www.blogger.com/profile/01860756471144065951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6363460046511477852.post-80641657597891360392014-03-02T05:55:52.865-08:002014-03-02T05:55:52.865-08:00Någr (vilda) förslag
1. Ett konstigt uttal av &qu...Någr (vilda) förslag<br /><br />1. Ett konstigt uttal av "kållapp"?<br /><br />http://www.scan.se/kottguiden/not/kallapp<br /><br />2. Ett dialektalt (?) namn på "rostlock med kappa"?<br /><br />http://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/not/rostlock-med-kappa/<br /><br />3. Helt enkelt fel namn?<br /><br />-----<br /><br />Styckningsschema<br /><br />http://barasvenskmat.se/wp-content/uploads/2012/04/n%C3%B6t.jpgJohannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6363460046511477852.post-30456323137862969422014-03-02T05:25:43.078-08:002014-03-02T05:25:43.078-08:00anybody - vare sig rulltårta eller sylta.utan tviv...anybody - vare sig rulltårta eller sylta.utan tvivel var det nötkött.<br /> Börjar undra om det kan vara nån sorts östgötsk variant av chateaubriand som ju ska göras av tjockaste biten av oxfilén. Men fortfarande lika frågande.epsilonhttps://www.blogger.com/profile/01860756471144065951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6363460046511477852.post-45483420840254648422014-03-02T00:51:52.039-08:002014-03-02T00:51:52.039-08:00Det framgår inte riktigt vad det är du står och ti...Det framgår inte riktigt vad det är du står och tittar på i Linköpings saluhall, men någon styckningsdel som kallas charlotte har jag aldrig hört talas om.<br /><br />Däremot så är ju efterrätten charlotte en bit rulltårta indränkt med .. madeira, tror jag. Så då kanske det du funderar över är en bit av en extra lyxig rullsylta gjord av sidfläsk??<br /><br />Tänkte jag .. eftersom jag också blev nyfiken .. :-)anybodyhttps://www.blogger.com/profile/00250239371048501441noreply@blogger.com