lördag 24 april 2010

Strandsatta svenskar kritiserar UD står det på DN:s förstasida idag. De sitter tydligen i Bankok och gråter. En del har slut på pengar, andra behöver hem till tentor eller så har medicinen tagit slut. Och då ska UD rycka ut tycker en man som citeras i artikeln. De kan ju inte Thailand så bra och kanslipersonalen lät dem sitta där i två dagar innan de kom dit. Svårt att få biljetter på flyget hem är det inte bara på grund av askmolnet utan även den politiska oron i landet. Tidigare har radion rapporterat om stackars människor som fått lov att bo på hotell på Rhodos, flyga till fastlandet för att sen fortsätta med buss mot Sverige. Och då har ju bussarna vare sig luftkonditionering, toaletter eller bälten. Det tycks ju förskräckligt att utsätta svenskar för sånt, de blir ju rent av kränkta. De får ont i rumpan också för bussarna är såå obekväma. De blir ju också så jobbigt med barnen det finns ju varken leksaker, spel eller TV i bussen. (!).
Den citerde mannen i DN idag säger att myndigheterna inte lärt sig något av tsunamin, jag undrar vad han har lärt sig. Ta en reseförsäkring, läs det finstilta eller stanna hemma i tryggheten om man inte klarar sig på egen hand i ett främmande land, och ge tusan i att dra iväg med spädbarn till andra sidan klotet är mina förslag till gnällpellarna. Men sluta framför allt att klaga. Det är inte farligt att få träsmak i rumpan, inte heller skadar det barn att ha lite långtråkigt.
Alla klagar ju inte heller, lyxweekend på Rhodos, intressant bussresa genom Östeuropa och slutligen flyg sista biten hem till gnällbältet har man ju också hört talas om.
Så som alltid så beror det inte på hur man har det utan på hur man tar det.

5 kommentarer:

Maggan sa...

Bra rutet! Precis min åsikt också! Inställningen är A och O. Det var nästan pinsamt när killen gnällde på obekväm buss.

Charles sa...

Ja det är synd om människorna! När det regnar flyglar har de fattiga inga noter! Orättvist. Kanske kan UD göra nåt åt saken?

Anonym sa...

Att läsa finstilt är ju inte så särdeles kul, men innan man drar iväg till andra sidan jorden vore det väl klokt att ta reda på vilka rättigheter man har om katastrof inträffar. Tex att man har större rättigheter om man flyger med ett EU-baserat bolag. Så behöver man inte skämma ut sig med gnäll i kvällstidningarna.

Lilla B sa...

Förträffligt inlägg!

Lennart sa...

De som tyckte att det var för besvärligt i bussen kunde väl ha gått, eller liftat? Folk kom ju hem, är inte det huvudsaken?