söndag 19 december 2010

Diskmaskinsrengöring och glögg

Ska man behöva vara civilingenjör för att göra rent diskmaskinen? Den är ju en strålande uppfinning som tar hand om disken och gör den ren. Eller inte. I går kväll när vi kört alla kaffe- och tekopparna efter glöggpartyt, och de var ganska många, så fick jag diska om de flesta. Har misstänkt ett tag att det sitter lite skräp i spolarmarna och petat lite med tandpetare, försökt ta loss dem, krånglat och hållit på.
Jag anser mig normalt händig men har med mig från barndomen att vara försiktig med saker så att de inte går sönder. Och hur, för höge farao, får man loss de där spolgrejerna?
Nu var ju maken, ingenjören, på plats och det retar mig en aning att det var så lätt för honom att få loss dem. Spolning, tandpetare, polygrip och ut kommer diverse skräp som täppt igen hålen. Så nu ska väl disken bli ren igen.
För övrig så var glöggpartyt lyckat. Tidvis var det rätt så trångt i vårt vardagsrum men alla verkade trivas. Vi har hållit på med detta sen 1979. Alltid fjärde advent. De flesta känner nog i gen sig från år till år, glögg, kakor efter de ärvda recepten, chokladtårtan, butterkaka med saffran. Mycket blev det över i år, folk har blivit försiktigare, man tar kanske bara en sort, en liten bit tårta, en miniklick grädde. Jag skriver upp att bara en tårta gick åt men jag kommer nog att göra två nästa år igen. Det är ju så förargligt om det inte räcker till alla - även om det där med kornbrödet och fiskarna äger sin giltighet.

3 kommentarer:

Lisan sa...

Vilken härlig tradition med Ditt glöggparty! Du gör det bra som hinner baka och fixa. Det var så vackert med ljusen och fin julstämning. En ljuspunkt i tillvaron.

Cici sa...

Har jag förstått det rätt att det är du som ordnar det varje år? I så fall måste jag uttrycka min beundran. Det låter som om det är mycket folk som kommer också.

Det går nog att spara det som blir över av den där goda tårtan, kanske frysa. Nog känns det lugnare att ha marginaler och inte riskera att man står där med tomma fat innan alla har fått sig en bit.

När det gäller rengörning av diskmaskinen så är min väldigt lätt att ta isär, inga verktyg behövs. Det är alltid förargligt när man ska behöva be en karl om hjälp med sånt man vet att man borde kunna klara själv.

epsilon sa...

Tack Lisan, roligt att du kom.
Cici just nu kallare på altanen än i frysen så tårtan klarar sig nog. lite drygt 20 pers kom denna gång. Det är så roligt när folk trivs.