fredag 29 april 2011

En stor dos kunglighet.

Lite överdos av kunglighet blev det lätt idag. Både SVT och TV4 sände ju direkt och aftontidningarna ska vi ju inte tala om, de var ju riktigt i extas. Men nog var det bra stelt. Nu var det ju ingen liten familjesammankomst förstås, och allt syns ju i teven. Prinsarna blev lite rufsiga i håret när de tog av sig uniformsmössorna och arvprinsen är redan ganska tunnhårig.
Hatt är tydligen påbjuden när det är förmiddagsbröllop så detta måtte varit modisternas julafton. Och vilka hattar sen. Snyggast var bruden mor,strålande. Drottningen var också stilig i sin gula. Hon är faktiskt 85 år och prinsgemålen fyller snart 90. Ingen av dem somnade under de evighetslånga psalmerna, bönerna och talen. Bra gjort av dem.
Om pris för konstigast hatt skulle delas ut så ligger nog prinsessan Beatrice bra till, förvillande likt älghorn. Systern var också ganska speciell. De kom åkande med pappa prinsen men mamma Sarah Fergusson, var visst inte bjuden, för många skandaler där. De påminde om askungens styvsystrar med pandaliknande ögonmakeup. Viktoria Beckham såg sur ut, klädd i nåt svart, men David log på sitt charmiga vis.
Mycket folk i Westminster Abbey, en kör som sjöng som änglar, och en trädallé som säkert skymde sikten även för dem som kunnat se något.
Ärkebiskopen av Canterbury blev också rätt rufsig i håret, mitran skulle ju av och på. Londons biskop var den ende som verkade naturlig, varm och charmig.
Gifta blev de ju och man får hoppas att de får ett trevligt kalas i kväll och att de får leva lyckliga i alla sina dagar. Chansen finns ju - hon tog ju bort den där meningen om att lyda sin make. Bravo Kate.

3 kommentarer:

Cici sa...

Tack för ett utmärkt referat av bröllopet i London. Jag hade själv inte tid (eller lust) att se spektaklet på tv för det är bråda dagar i trädgården just nu.
Man får ju hoppas att dottern inte förälskar sig i en prins för jag skulle totalvägra att delta i alla dessa ceremonier.

PO66 sa...

Visst är det roligt att få se lite flärd då och då, både den som är vacker och mellan varven mindre klädsam. Fast jag tyckte nog egentligen att systern i sin minimalistiskt skurna klänning t o m var mer stilfull än själva bruden.

epsilon sa...

Cici-Hertigen av Värmland är ju ogift. Visserligen lär han vara sambo men den flickan anses ju lite olämplig. För lite kläder och för många fotografer var det visst. Vore inte det ett trevligt parti?
PO66-Hon var verkligen snygg, och det tyckte visst lillebror också, som han flirtade.