torsdag 17 november 2011

Femman i Byggemarken

Är det inte tråkigt att jämt gå samma vända undrade maken en dag. Tre mornar i veckan går jag "femman" i Byggemarken tillsammans med några väninnor. Och det är inte alls tråkigt, tvärtom - det är lika roligt varenda gång.
Måndag, onsdag, torsdag klockan åtta vid elljusspåret samlas vi alla som kan. Om alla kommer är vi sex seniora damer med lite olika bakgrund. Banken, posten, systembolaget, läkarmottagningen, förskolan, vuxenutbildningen är de områden där vi verkat och någon fortfarande verkar.
Nu behöver vi inte längre stanna och pusta efter den första branta backen men efter nästa sega backe brukar det bli en rast, glasögonen immar igen, hjärtat dunkar och man måste kanske snyta sig.
Hela tiden pratar vi ju förstås, lite andfått ibland. Det senaste om barn och barnbarn, politik, recept, shopping, björnar, vargar, bilar, resor,böcker, filmer, teveprogram - allt hinner vi med. Vi har ju tillsammans en ganska god kännedom om vår hemkommun och dess innevånare så samtalsämnen saknas aldrig.
Strax efter nio är tillbaka vid utgångspunkten. Då har vi gått lite drygt 7000 steg och det är inte det minsta tråkigt. Det är lika roligt varenda gång.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Om sällskapet är det rätta så är det ingenting som är tråkigt :) och lite informationsutbyte är aldrig fel.

epsilon sa...

Marianne - visst är det så, jag lär mig nåt nytt varje dag :)