lördag 10 mars 2012

Passa er för pinjenötter

Att man inte begriper bättre! Jag har ju hört talas om det men när jag hittade en påse med pinjenötter vid en skåpstädning så tänkte jag mig inte för. Det fanns inget bästföredatum så jag borde ju slängt den på en gång eftersom jag inte kunde minnas när jag köpt den. Så, dumt nog öppnade jag den och smakade. Fröna hade ju härsknat så de gick i soppåsen och inte förrän några timmar senare förstod jag vad som hänt, att jag hade fått pinjemun. Allting har en plåtig bismak. Årets andra semla, blodgrapen till frukost, middagslaxen - allt smakar plåt. Inte kul och det lär hålla på i minst ett par veckor.
Synd om mig, eller hur?

3 kommentarer:

Barbro Li sa...

Fy! Det låter otökt. Det har jag aldrig hört talas om förut. Men nu ska jag akta mig noga.

Anonym sa...

Erik säger att man rosta de härskna nötterna före intag. Då slipper man plåtsmaken fast det är osäkert med smaken av härsket ... /Syrran

epsilon sa...

BarbroLi - ja, passa dig noga.
Syrran - kommer nog att undvika dem helt i forssättningen.