söndag 1 juli 2012

Inte deppad men lite låg.

Det har varit lite motigt ett tag, lite småtrist, jag har varit låg.  Först hade jag  tänkt åka med maken till  den trevliga staden Göteborg. Men eftersom vår lilla lägenhet tillsammans med hela huset är inslaget i plast och man byter fasaden så har jag dragit mig. Dessutom är det ju så turbulent på företaget så man vet aldrig när  han kommer från jobbet plus att provsvetsarna från hela Europa är på plats och då krävs det lite representation och där platsar man ju inte. Och sen har det ju varit bilen och alla verkstadsbesök.Tvåorna på besiktningen, halvljusen, krockkudden.  Vänta på den nya kudden, inte veta när. Under tiden slocknar en superdyr xenonlampa men den ska maken pilla dit själv. Hämta bilen, byta lampa, åka på efterkontroll. Då lyser inte lampdjefelen! 
När jag kört den nya gräsklipparen, som startar så fint och klättrar så snällt i slänterna och dyblöt av svett kommer in för att duscha så hörs larmet från bergvärmepumpen. Svårläst teckenruta med obegriplig information.
Så maken mekar medan jag grämer mig. Missar Barilladagen, öppet hus på Wasabröd i Filipstad. Skulle varit roligt att se hur det ser ut där idag. Antar att det inte ser som på sommaren 1962 när jag hade sommarjobb där.
Men när allt mekande var klart på lördagseftermiddan så åkte vi  till lille Ivar och hans föräldrar. Bättre medicin för nedstämdhet än ett tandlöst lite leende från barnbarnet finns ju inte.
Och snart ska jag stå i den obokade kön på bilbesiktningen. Håll tummarna för mig!6 kommentarer:

Cici sa...

Håller tummarna, helt klart.
Ibland kör motigheterna ihop sig och då är det ju inte konstigt om man känner sig lite låg. förresten verkar det vara en allmän trend just nu. I alla fall om man man ska gå efter vad som skrivs i bloggarna.

Vi får hoppas på bättre väder och soligare humör framöver.

Maggan sa...

Ibland trilskas tingen med oss. Det kommer gärna i skov. Tur att du har lille Ivar!

Anonym sa...

Jamen grattis till att det fixade sig! Wasa var otroligt imponerande. Degbanan var stor och lång som på ett pappersbruk.
Här har vi fått lov att dra upp pumpen ur borrhålet. Den och en massa utrustning måste bytas och nu ligger det 55 meter slang på gräset och väntar på bättre tider. Och dyrt blir det ju. /Syrran

PO66 sa...

Jo visst både kan och får man bli arg och lite deppad när det mesta inte fungerar som det skall, både i blött och i väldigt varmt väder. Tur att vi har våra små, härliga, mysiga humörhöjare då!

Barbro Li sa...

Låter inte bra! Ringer endera dagen så vi får prata. Kanske tom hitta tid för möte! Kram!

epsilon sa...

Tack alla för er omtanke. Humöret har stigit, bilen är godkänd, lille Ivar avfyrar sina tandlösa leenden och en resa syns vid horisonten.