torsdag 9 maj 2013

Nu hade vi tur. Igen.

Nu hade vi allt tur. Från Göteborg blev vi bara 25 minuter försenade pga ett banarbete mellan Herrljunga och Falköping. Bara ett spår öppet och stressigt för konduktörerna som dels skulle se till att de som missade anslutningar fick besked dels informera oss andra om varför vi stod still.
Sitta i telefonkö till trafikledningen fick  de också och rösten nämnde nåt om stora problem  bortom Hallsberg. Då visste ju inte vi att trafiken var helt utslagen mellan Stockholm och Hallsberg. Nedriven kontaktledning och brand. Fem timmars försening eller helt inställda tåg.
Det regnade inte heller när vi klev av så där  hade vi ju också tur. Men regnade och det med besked gjorde det i Göteborg  när jag skulle ta mig till stationen. På de få sekunder det tog att fälla upp paraplyet när jag klev av bussen så hann jag bli blöt.
Det var ju otroligt mycket folk i rörelse inne i Centralstationen, folk av alla sorter. Och min senaste spaning är att mitt vita  hår och mina foträta skor skickar signaler - snäll tant - som inte riktigt stämmer med  mitt sinnelag. Ja, jag tycker det är svårt att förhålla sig till dem som kliver tätt inpå mig och skramlar med en mugg samtidigt som det säger något på ett språk som jag inte förstår. Illa berörd blir jag men tycker samtidigt att det måste vara en sak för deras hemländer att ta ta hand om dem. Så jag lägger sällan nåt i deras framräckta muggar.
Jag röstade ja i EU-omröstningen, och när vi nu har den europeiska gemenskapen så borde ju Bryssel kunna sätt press på våra fattiga kusiner i öst att använda  eu-pengarna till att göra det drägligt för sina medborgare.
Men visst har vi haft tur, inte bara med tågförseningen.

3 kommentarer:

Lennart sa...

För många år sen tog jag alltid tåget mellan GBG och Örebro när jag skulle till mamma, men det har jag slutat med. Jag tar hellre en bil och kör själv. Visst kostar det något mer men det kan jag stå ut med och det betalar jag gärna, vet nämligen att jag kommer fram åt båda hållen utan problem. Nu när jag åker så ofta till Uppsala gör jag likadant. Då kan jag och A även göra härliga utflykter när vi träffas. I dag gick hon och hämtade ringarna vi köpte i måndags. På fredag efter jobbet tar jag en bil och åker till henne igen, då ska vi ta på oss ringarna och skåla i champagnen hon fick samtidigt.

PO66 sa...

Visst är det svårt med tiggarna. De blir ju bara fler och fler och man har svårt att värja sig mot sitt dåliga samvete för att man har det så bra. Kan inte låta bli att ge en slant då och då men aldrig någonsin när det är barn med.

epsilon sa...

Lennart - att jag åker tåg beror på ren snålhet. Maken har årskort, på det får han poäng så jag åker gratis. Men självklart kan du inte sitta på försenade tåg när du ska till Uppsala. Grattis till förlovningen, då måste du ju komma i tid.
PO66 - svårt det där. Visst har vi det mycket bättre och det borde tas krafttag inom EU.