måndag 25 juni 2018

Fotboll - hur viktigt kan det vara

Men hur kan det där med fotboll vara så himla viktigt? I 90 minuter kämpar vuxna, lättstötta miljonärer om samma boll. Dvs de flesta kämpar, en del divor står still och väntar på långa bollar att knuffa in i mål. Sen faller de omkull för minsta lilla stöt - rätt så skrattretande.
Om detta ska det vara en massa prat i radio och teve, timmevis både före och efter matcherna av så kallade experter.  En långdragen turnering i ett land som inte har mycket till övers för mänskliga rättigheter. Om man som jag är en flitig radiolyssnare så får man nu nöja sig med en massa repriser. Man har väldigt långa sommarlov i radion men då är det ju bara att ösa ut program som sändes för nåt år sen. Och likadant är det väl på teve - repris på repris. De enda nya är väl allsång på Skansen och allsång på Liseberg. Där kunde man ju iofs sända repriser för de programmen är ju intill förblandning lika. Nästa vecka är det ju Almedalsveckan och då ska väl alla vara där, man undrar ju varför. Dyrt verkar det ju men kanske kul för dem som gillar gratisvin i plastmugg. 
Att människor jagar bollar på gräsplaner är strålande för den individuella hälsan och ger ortopeder arbetstillfällen, nya knän på löpande band. Men vi kunde väl slippa detta allvarsamma ältande av allt och alla. Näthatet för att en kille med fel färg på skägget ställde till så det blev en frispark vore ju också skönt att slippa, för det var väl han som var hjälte när bollen gick i mål en gång i en annan match. Var lite vuxna och ta det lite lugnt, drick inte så mycket öl och böla inte över en förlust. Själv ska jag iaf fortsätta med ännu en Jane Austenbok för radion kör ju bara gamla repriser.

Inga kommentarer: