torsdag 22 juli 2021

När man plötsligt möter en bil i motionsspåret

 - Här får man ju inte köra var ju förstås vår spontana reaktion när vi plötsligt  mötte en bil när vi gått halvvägs på femman, vår vanliga morgonrunda. Den vi mötte var en en liten röd Fiat doblo cargo. Vi försökte att på flera språk klargöra att det är förbjudet att framföra fordon på promenadstigarna men det hade ju förstås ingen effekt. Så nu undrar vi förstås vad vi ska göra. Bilnumret tog vi så vi vet namnet på ägaren och att bilen åtminstone inte är avställd, har kollat att det finns förbudsskyltar vid infarterna och tittat på polisens hemsida men inte förstått var man kan anmäla ett redan begånget trafikbrott. Har mailat info till orienteringsklubben som sköter spåren så bra men vad ska de kunna göra.
Tycker ju förstås att den som har körkort borde veta vad förbudsskyltarna betyder, kanske hade han inte körkort och vilket fall var det kanske blåbärsskogen som lockade, Vi hade tidigare sett en utlandsreggad bil som stod på ett lagligt sätt och ett par plockare som var igång i skogen.
Att stigen är så bred och välskött hänger väl ihop med att skidåkarna ska kunna skejta på vintern och för oss åldersrika vandrare är det ju bra att veta att skulle vi drumla omkull och bryta benen så kan ambulansen hämta oss. Men att gubbar ska kunna köra där var det ju inte tänkt förstås.
Nu är det torrt i skogen, ingen svamp och fruntimmersveckan är halvvägs utan regnskurar vilket ju är ovanligt. Att Margareta är ett vanligt namn däremot blev jag varse på mitt kafferep 20 juli. Av fem damer så heter fyra av oss Margareta,visserligen är det bara en som har det som förstanamn. Upp mot 300 000 var vi iaf i början på  på detta seklet som bär detta kungliga namn men skaran minskar nog märkbart nu för tiden för det är väl vi 40-talister som fick den här typen av namn. Den  femte  av kafferepstanterna heter Kristina så hon har ju namnsdag på lördag.  
Solen skiner, jag har firat en mycken ojämn födelsedag och maken har äntligen fått båten i sjön och snart är det fler födelsedagar att fira så livet är helt ok men de där gubbarnas sätt att nonchalera trafikreglerna retar mig.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Tack för trevligt namnsdagskaffe!

epsilon sa...

Tack själv Maggan, roligt att du ville komma.