lördag 4 juli 2009

Utflykt till Hällekis igår i värmen. AC:n fick gå för fullt, helst ska det bli rimfrost kring fotknölarna. Långt vägarbete vid Hasslerör, en övning i tålamod. Bara ett fåtal gubbar körde förbi kön och trände sig in längre fram. Tidsvinst?
Vid Falkängarnas hantverkscentrum dominerade kvinnorna stort. Ett fåtal män häckade på parkbänkar i skuggan. Drejat, sytt, målat, tovat, vävt och glasblåst - mycket finns det som man absolut inte behöver även om mycket var snyggt. Mycket varmt i den vackra bygatan.
Svalare var det under plommon- och äppelträden vid Hällekis säteri. Trädgård med servering. Vi valde bort soppan (!) till förmån för räksallad, vegetarisk variant för dottern. Rosenträdgården får vi ta vid svalare väder men växthuesn med både växter och utställningar fick, visserligen korta men dock, besök.
30 grader ute betyder minst 50 under glastaken.
Efter ett besök på Högkullen, 307 m.ö.h., med strålande utsikt över Vänern och slätten, så for vi hemåt i semestertrafiken. På hemmaplan mötte det ettriga åskvädret och och det välbehövliga regnet.

1 kommentar:

Pangbruden sa...

..och efter åskan gick det helt plötsligt att andas igen:-)