måndag 6 juli 2009

Jag har satt mig i sinnet att laga mat av det som finns hemma. Lagren har haft en tendens att växa - vet inte vad som står längst in i skafferiet. I söndags bakade jag fyra limpor på hällihopsvättar ur div. mjölpåsar. Det blev rätt så bra men smular en hel del. Eftersom det fanns färskt bröd blev det soppa - en lök, morötter avredd med creme fraiche. Måndag - gryta på qornfärs, trattkantareller, en burk tomatkross och vita bönor, till det lite fullkornsmakaroner. Idag blir det inte så lätt. Det finns färsk pasta, några ägg, några burkar makrill och en burk röda bönor. Några vegetariska korvar finns det nog i frysen, gud vet hur gamla. Krossad ananas, nyponsoppa med gammalt bästföredatum, lasagneplattor, lite quinoa, lite rött ris, en sardinburk inköpt i Franrike för tre år sen. I kylen ostsås och en röd paprika, i frysen spenat, gröna bönor. Inventeringen fortsätter. Hoppas att inspirationen slår ner som en blixt.

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Det där låter mer än spännande: Lägg gärna ut resultatet! Helst med bild. Här håller vi också på med eländesrensning i skåpen. Hittade en mjölpåse - oöppnad med bästföre passerat sen flera år. Dessbättre utan mjölbaggar. Sonen får använda den till fisket.

Ibland lyckas de där hoptotade grytorna/ rörorna bli väldigt bra men så går de inte att upprepa: vad fasiken hade jag i egentligen??

Pangbruden sa...

Jag älskar att laga mat på det viset.. man tager vad man hafver liksom.. Oftast blir det bra men ett och annat djupdyk har man ju lyckats med:-) Här blir det köttfärssås och spagetthi.. Har en klan som ska utfodras:-)

epsilon sa...

Lilla B -
Ja jösses vad man hitta!
Pangbruden -
Maken är inte så kräsen, inga tonåringar i huset längre, lättare att göra experiment