söndag 16 augusti 2009

Det blåser. Jag tycker inte om det. Det blåser inte måttligt. Tallarna står nära huset och skakar ner kottar på altanen. Oroar mig för att de inte ska motstå vinden utan lägga sig över huset.
Blomkrukor blåser omkull, stolarna dansar runt och mattorna vänder sig. Maken är nånstans på Göta älv på hemväg efter Tjörn runt. Kappseglare kan gärna ha blåsväder men en ilandstigen ruffhäxa tycker att det räcker nu. Segling är en överreklamerad sysselsättning för nu för tiden är det aldrig lagom - endera är det bleke (ingen hit om man har segelbåt) eller så blåser det så in i...., ja just det. Idag kanske inte kuling men bra nära. Aldrig blåser det fyra á fem meter/sekund och det är undanvind, man har skärgårdsegling och slipper sätta upp spinnackern. Då är det härligt, lugn och ro i sittbrunn, det går att koka kaffe och bre mackor.
I blåbärsskogen var det härligt med lite blåst.Myggorna hade tagit skydd och det hade torkat upp så bären var torra och fina. Funderar på blåbärsmuffins. Kanske ett kafferep med Stöpaforskaka, solroskaka med citron och blåbärsmuffins. Extragott kaffe i blåblomkopparna.
Bara det slutar blåsa.

Inga kommentarer: