tisdag 11 maj 2010

Ibland går det inte som man tänkt sig. Det började egentligen i lördags när jag gick på loppis för att leta efter Julia Childs "Det goda fanska köket", inspirerad som jag är av filmen Julia och Julie. Den fanns inte men jag fyndade en strykbräda med tanke på vår förestående dubbla bosättning. Överdraget var ju hemskt så där som det blir så det fick ju åka i soptunnan. Snygga överdrag är rätt dyra så det fick bli Jysk. Köpte två á 49.50, ett även till den gamla. Fast det var nåt konstigt med måtten. Lite för smalt på sina ställen och lite för kort för att dra ihop med snöret. Billigt, sytt i Kina, går att byta om orginalförpackningen finns kvar. Då letade jag fram häftpistolen, himla svårt att fylla på men till slut så kunde jag börja skjuta. Nja, ganska skapligt blev det men tog slut på häftklammer. 923103 var dom inköpta på Domus stormarknad nånstans för 17 kronor. 2010 kostar motsvarande förpackning 114 kronor!! Det kan man kalla höjning. När jag ändå var ute lånade jag Niklas Ekstedts kokbok "Niklas smaker". Jättefin bok med ett frestande recept på hallongrottor. Det blev inga grottor, de flöt ut till de plattast tänkbara kakor. Goda och spröda men de kan inte kallas grottor. Så det går inte alltid som man tänkt sig.

3 kommentarer:

Cici sa...

Dom där fynden man gör , blir inte alltid så billiga som man skulle kunna tro. Tillbehör och verktyg är ganska dyra saker. Vissa grejor vill man måla om och vad kostar det innan det är färdigt, färg, slippapper mm. På tv ser det alltid så enkelt ut när dom fixar till en gammal nött möbel, gjort på en halvtimme eller så, bara att plocka fram färg, maskeringstejp, schabloner och tre sorters penslar.

Hoppas att du blev nöjd i slutänden i alla fall.

epsilon sa...

Du har så rätt Cici, men det som är roligt är ju att se ett reultat av sitt arbete. Strykbrädan blev bra och kakorna tog jag med till mina gamla arbetskamrater. De blev glada.

Nillano sa...

Det kan man verkligen kalla höjning! Hoppas strykbrädan inte var för dyr. Jag tänkte nämligen sälja någon av våra på loppisen vi ska ha, men du kunde ju fått en! Då en är kvar lämnad av din son i mitt förråd när jag påminnt honom några gånger om att hämta sina saker. Efter något år tog han de han ville ha och lämnade kvar det han inte ville ha istället för att kasta/ta hand om det. Något mer ni behöver till lägenheten? Vi har ju mycket dubbelt och kanske kan du funda hos oss? Kramis