onsdag 5 maj 2010

Jaha, då satte vi sprätt på 1,2 miljoner, lätt som en plätt. 44 kvadratmeter på Norra älvstranden. Bra läge, tio minuters promenad till jobbet för maken. För oss som bor i en liten utflyttningskommun är ju priserna i storstan ofattbara. Sonen och hans sambo bjuder samtidigt på ett hus med uthus och stor tomt för en fjärdedel av vad denna lilla etta kostar. Fast, som sagt den ligger bra till, och lutar man sig ut från det som beskrivs som en rymlig balkong så ser man vattnet. Annars är det väl mest utsikt över parkeringen men om man höjer blicken lite ser man en ännu svindyrare stadsdel uppe på berget.
Det gick ju fort med det här köpet. Barnen är förundrade och undrar om far i huset är riktigt frisk. "Tre månaders marknadsundersökningar för att köpa en skruvdragare men detta går på en kvart" som de uttrycker det. Men vi hade nog bestämt oss redan när vi var där och tittade utifrån i söndags. Och nu blev det snabba ryck, ingen budgivning, handslag och skrivet och jag har inte ens varit innanför tröskeln. Mäklarens blommande beskrivning, interiörbilderna med vad som verkar vara mäklarmöbler (liknande möbler i de andra objekten vi tittat på) och makens ord på att det var välskött räcker ju för mig. En något äldre dam är säljare och det borgar väl för att det kommer att vara välstädat.
"Jaha, då behöver du inte ha köpstopp längre" sa sonen och givetvis har jag redan börjat inventera vad som behövs. Vad har vi dubletter av, vad behöver vi köpa. Om det lättar lite i skåpen härhemma så..... Gardiner, dammsugare, strykjärn, soffa..... Härliga tider för den som gillar att shoppa.

6 kommentarer:

pangis sa...

Grattis!! Kul med lite omväxling också och en lägenhet är ju alltid en investering..

Cici sa...

Hej Epsilon, nu har jag skummat lite bland dina inlägg och tycker att du skriver både klokt och intressant, så jag kommer att lägga dig till min blogglista.

epsilon sa...

pangis - det blir som att leka i ett dockskåp. Panerar för fullt.
Cici - tack för de vackra orden. det är så roligt att få kommentarer. Nu ska jag titta in hos dig.

epsilon sa...

Jag PLANERAR förstås, ingen panering just nu i alla fall.

Lennart sa...

En arbetskamrat och hennes man sålde sitt hus och köpte sig en lägenhet på Norra Älvstranden nu i veckan. Lägenheten kostade lika mycket som de fick för huset, men boytan blev bara en tredjedel.

epsilon sa...

Lennart - ser på Hemnet att en trea lätt går upp i tre-fyra miljoner. Det är ju inte klokt.